Co vlastně legenda Baníku Ostrava, historicky druhý nejlepší střelec reprezentace a vítěz Ligy mistrů řekl a udělal? V 56. minutě za stavu 0:4 dostal žluté napomenutí. „Protestování. Slovní projev nespokojenosti. Kritika rozhodčího v nepřerušené hře bez hanlivých výrazů – to snad nemyslíš vážně,“ stojí v zápise o utkání, které řídil Dominik Kovářčík, ročník narození 95.

Vyloučený byl Baroš v 80. minutě za stavu 1:5 po druhé žluté kartě. „Protestování. Projev nespokojenosti - ironické zatleskání rukou při odpískání přestupku na svou osobu,“ píše se v druhé části zápisu o duelu. Do Vigantic dorazilo na šlágr 250 diváků. Třetí Hrachovec se v tabulce dotáhl na druhé Vigantice, oba týmy teď mají 42 bodů. Vede Francova Lhota se ziskem 46 bodů.

Hlubina - Stará Bělá (finále poháru mužů MěFS Ostrava, 4. 5. 2022)
OBRAZEM: Hlubina vládce Ostravy! Ve finále zdolala Starou Bělou, přišlo 520 lidí

Pro čtyřicetiletého Baroše to bylo po konci profesionální kariéry a návratu do Vigantic premiérové vyloučení. V letošní sezoně sbírá daleko více gólů než karet (16 zápasů/5 žlutých). V tabulce nejlepších střelců soutěže mu patří s osmnácti brankami čtvrté místo. Lídrem je Ondřej Filák z Francovy Lhoty, který prozatím zaznamenal 25 přesných zásahů.