O oba stánky už pět let pečuje Milada Suková. Jeden vydává alko a nealko nápoje, nabízí také sortiment pro nejmenší fanoušky. Ten druhý pak láká na opravdové laskominy – langoše, klobásy nebo Kuldovy ježečky. „Nejvíce u nás frčí langoše, těch prodáme určitě nejvíc. A pití? Tak samozřejmě točené pivo,“ přiznává Suková s úsměvem.
 
Všechny pokrmy jsou o to lahodnější, jelikož mají punc největší poctivosti. Jsou totiž domácí. „Langoše, klobásy a maso si děláme sami doma. Jediné, co kupujeme, jsou ty buřty,“ zdůraznila.
 
„Všichni obsluhující mají pochopitelně platné zdravotní průkazy. Ceny jsou zde lidové, neboť jde o uspokojení diváků a snahu o jejich navýšení. Drobný výdělek z této činnosti se používá zásadně na opravu součástí těchto dvou zařízení. Jde například o nové žlaby, střechu, stoly a lavice. Nebo na nákup vybavení, jako je lednička, příbory, kompresor, ohřívač vody nebo pánve,“ vysvětlil manažer Vilémova Libor Sklenář. ¨

RADOST v podání vilémovských fotbalistů.
Havlova paráda zajistila Vilémovu další vítězství

Na domácí zápasy týmu z výběžku chodí průměrně dvě stovky diváků. „Upřímně, lidé toho zase tak moc nekoupí. Přeženu to, pokud tady průměrně nechá jeden fanoušek stovku. Ale asi ani to ne. Kdybych já někam vyrazila, nechám tam třeba pět stovek. Tržby jsou tady po každém zápase vesměs stejné,“ zakroutila Suková hlavou.
 
O přesném množství uzenin a třeba těsta na langoše už má přehled. „Dělám to tady už pět let. To už člověk pozná, kolik si toho má připravit. Poptávka fanoušků zůstává stejná, takže už mě nemůže nic překvapit,“ podotkla.
 
Speciální sezónní nabídka občerstvení ve Vilémově kdysi bývala. Jenže… „Jasně, zkoušeli jsme reagovat na určité období nějakou speciální nabídkou. Bohužel se to nechytlo, nic podobného už zkoušet nebudeme,“ má jasno Suková.

STAP VILÉMOV - ilustrační foto.
Boj o postup? Chceme hrát na špici, potvrzuje manažer Vilémova Sklenář

Nalákat nové fanoušky právě díky pití nebo jídlu? Podle ženy, která má pod palcem občerstvení ve Vilémově, prakticky nemožné. „Chodí stejná sorta lidí, nestane se, že by začali chodit noví fanoušci,“ dodala. 
 
A kdy můžete vyrazit do Vilémova na dobré občerstvení a fotbal? Už v sobotu 1. září, kdy aktuálně třetí tým tabulky hostí od 17 hodin Perštejn.
 

Fotbalový bufet tohoto víkendu v Ústeckém krajiKde se na fotbale v Ústeckém kraji dobře najíte.Zdroj: Deník/Richard Köhler
SOUŠ
FK Baník Souš, divize B
Název stánku: Fotbalová pivnice (je přímo v areálu stadionu FK Baník Souš)
Otevřeno: v době zápasů i mimo nich
Pití: pivo, limo, káva, čaj, široký sortiment i dalších nápojů
Jídlo: klobásy, párky, brambůrky, tyčinky a jiné pochutiny nejen k pivu; venkovní zahrádka, posezení i uvnitř, parkoviště
Kdy hrají: sobota 1. září od 17.00 s Meteorem Praha
MODLANY
Baník Modlany, krajský přebor
Název stánku: Baníček Modlany
Otevřeno: mimo pondělí každý den; otevřeno je i při zápasech dětí, jedná se o jedinou hospodu v Modlanech
Pití: široký sortiment nealko nápojů, točená malinovka, Plzeň v plechu, Březňák
Jídlo: tři druhy klobás, steaky, párek v rohlíku, hranolky, smažený sýr; venkovní posezení, dětské hřiště, multifukční hřiště
Kdy hrají: sobota 1. září od 11 hodin s Brnou
VILÉMOV
Stap Tratec Vilémov, krajský přebor
Název stánku: Občerstvovací stanice (Jsou rozdělené na dva stánky. Jeden nabízí nápoje a cukrovinky, druhý klasická jídla.)
Otevřeno: v době zápasů A mužstva
Pití: točený a plechovkový Staropramen 10, lahvová Plzeň 12, becherovka, rum, jägermeister, slivovice, zelená, pro děti džus a různé druhy limonád, víno, káva, čaj, v horším počasí se podává grog, punč, svařák
Jídlo: staročeské langoše, v udírně se peče maso na kameni (steaky), klobásy a Kuldovi ježečci (párek na roštu)
Pro návštěvníky je k dispozici zastřešené posezení
Kdy hrají: sobota 1. září od 17 hodin proti Spartaku Perštejn
BÍLINA
FK Bílina, I. A třída
Název stánku: Kiosek v ofsajdu
Otevřeno: v době zápasů, tréninků a sportovních akcí
Pití: široký sortiment nealko nápojů, pivo, káva, automat na kávu
Jídlo: hranolky, párek v rohlíku, klobásy
Venkovní zahrádky, dětské hřiště, parkoviště před vstupem do areálu
Kdy hrají: sobota 1. září od 15 hodin derby s Ledvicemi
KOPISTY
SK Kopisty, I. A třída
Občerstvení ve stánku u hřiště
Otevřeno: v době zápasů A týmu
Pití: pivo Zlatopramen 11, nealko limonády
Jídlo: klobásy, párky, oplatky
Pro návštěvníky je sto metrů od hřiště restaurace Sportovní hala, pivo Zlatopramen, teplá a studená jídla po celý den, otevřeno pondělí–neděle od 11 do 22 hodin, k dispozici parkoviště, zahrádka, salonek.
Kdy hrají: sobota 1. září od 17.00 s FK Klášterec n. O.
MOJŽÍŘ
TJ Mojžíř, I. A třída a okresní přebor
Jeden stánek na klobásu, jeden stánek na pivo + okénko „bufetu“ s limonádou a dalším točeným pivem. Pivo místní, Březňák, limo klasicky točená malinovka, ceny lidové. Klobása za 40 Kč, chleba kolik poberete, křen, hořčice, kečup, nic není problém. Klobása také není žádný drobek. Za tu cenu luxus. Populáritu si získala i bohatá tombola.
Kdy hrají: B mužstvo 2. třída okresního přeboru, sobota 1. září od 17:00 s Vaňovem