Kategorie U 19, kterou stále trénuje Vlastimil Chod, bude po sestupu hrát Českou divizi dorostu, konkrétně skupinu B. „Chceme vybudovat charakterově silný tým, který následně ze sebe „vyvrhne“ morálně i výkonnostně silné jedince, kteří se poperou o svou šanci ve druholigovém áčku,“ zdůraznil Chod jasné cíle.

Můžete prozradit, jakou konkrétní soutěž letos budete hrát?
Po sestupu z České ligy dorostu budeme hrát Českou divizi dorostu, skupinu B, ve které sehrajeme opět velmi těžká utkání, ale také více vyrovnaných. Soutěž by měla být pro nás optimální.

Jak vůbec vypadala letní příprava?
Vlivem dovolených, brigád a zranění není příprava samozřejmě bezproblémová. V týdnu máme tři tréninkové jednotky, jedenkrát posilovnu pod vedením kondičního trenéra Luboše Šose. Dvakrát jsme na hřišti, dále brankáři absolvují jeden brankářský trénink pod vedením trenéra R. Grafka. Týdenní mikrocyklus završujeme o víkendu přípravným utkáním S pracovitostí a chutí hráčů nemáme problém.

Co tým? Jsou tam oproti minulému ročníku nějaké změny?
Skončil, respektive přešel do mužské kategorie ročník narození 1999 a budujeme tak nový tým, složený z hráčů 2000, 2001 i 2002. Dále nebráníme hráčům v přestupu do ligových klubů, projeví-li zájem. V létě tak odešlo sedm dorostenců do FK Teplice, FC Slovan Liberec, FK Jablonec a MFK Ústí nad Labem.

Máte do nové sezóny nějaké konkrétní cíle?
Vybudovat charakterově silný tým, který následně ze sebe „vyvrhne“ morálně i výkonnostně silné jedince, kteří se poperou o svou šanci v našem A-týmu. Výzva a příležitost to musí být pro hráče ohromná. Abychom to ale zvládli, tak musí fungovat symbióza tří. Trenér – hráč – rodič. A to všemi směry! Co se týká tabulkových cílů pro nadcházející sezónu, tak lepší umístění než osmá příčka bude v pořádku.

Jsou nějaké zápasy, na které se obzvláště těšíte?
Utkat se s ligovými soupeři jako Teplice, Liberec, Jablonec, nebo Bohemians 1905 je pro nás samozřejmě lákadlem. Tyto týmy mají ve svých řadách mládežnické reprezentanty a tak máme možnost toho nejlepšího srovnání.

Koukal jsem, že domácí zápasy máte hrát na umělé trávě. Nebude to problém?
V první řadě se moc na naší novou umělou trávu, která se konečně právě buduje, těšíme. Ale nebudeme na ní hrát všechna domácí utkání. První domácí zápas s Ervěnicemi (25. srpna) sehrajeme na přírodní trávě v Novém Boru. Druhý domácí zápas s FK Litoměřicko (29. srpna) na hlavní ploše u nás v Kotlině a třetí proti FC Slovan Liberec B (1. září) nejspíše na přírodní trávě ve Šluknově. Když to bude možné, s ohledem na domácí utkání našeho A týmu, tak bychom chtěli využívat naší hlavní plochu. V opačném případě, v tomto počasí, rádi uvítáme vstřícnost okolních klubů nechat nás sehrát naše dvojutkání na jejich přírodní trávě.

Jsou nějací hráči, na které se budete více spoléhat?
Zcela logicky by tahouni týmu měli být ti nejstarší. V bráně se budeme spoléhat na Martina Vaňáka, který je zároveň i třetím brankářem našeho A týmu. V obraně na Matěje Jiráska se Zdeňkem Hoffmanem, v záloze by se měl starat o kvalitu hry hlavně Marek Rybář a své útočné kreativní schopnosti doufám předvede Jan Křivohlavý. Dále jsem zvědavý i na výkony našich mladších hráčů , jako je Šešina, Živný, Rosche, Snášel, nebo Nováček.