Desátý zápas ve vyšší soutěži se pro fotbalisty Libušína nestane tím, na který bude nováček z Kladenska vzpomínat v dobrém. Tečku za utkáním s Poříčany udělala 79. minuta a fyzické napadení hlavního rozhodčího Karla Hrona.

Brankář Baníku Petr Cipra reagoval na podle něj chybné odpískání ofsajdu postrčením rozhodčího. Po obdržení červené karty, která byla pro jeho mužstvo už druhá v zápase, neudržel nervy znovu. Po čtyřiapadesátiletém arbitrovi měl podle jeho popisu v zápise o utkání nejdříve hodit rukavice, a poté jej prudkým vražením poslat na trávník. Na pokračování se rozhodčí necítil a zápas okamžitě ukončil.

Následný odchod trojice sudích (na čarách asistovali neméně zkušení Kvasnička s Hlavničkou) z hrací plochy nebyl zrovna hladký a protáhl se v řádu minut. 

Tomáš Kaut
Zbytečnými góly vracíme soupeře do hry, varuje Kaut po přestřelce

Oblíbenci domácího davu se Hron a spol. nestali už některými předešlými výroky. Sedm minut před inzultací viděl červenou kartu rozcvičující se náhradník Martin Švec za urážku asistenta rozhodčího. Zároveň byl z domácí lavičky vykázán trenér Pavel Caizl.

Libušín v té době dotahoval jednobrankovou ztrátu. "Výroky rozhodčích byly neustále proti nám. Zastavovali nás nesmyslnými ofsajdy, pak soupeřův hráč chytil míč směřující do brány rukou, a to mi potvrdil i delegát. Neuznal ani gól Obradoviče, ten určitě nemohl být v ofsajdu. Tím vše vyvrcholilo. Našeho rozzlobeného brankáře sice zastavil kapitán Veselý, ale jen na chvíli. Strčil do rozhodčího, a ten zápas ukončil," shrnul dění na trávníku předseda Baníku Petra Bartoš.

Utkání Ústí (v tmavém) proti Kladnu
Kladno zvládlo přestřelku v Ústí a odváží tři body

Důsledky následné dohry budou pro klub nepoměrně citelnější než jen ztráta bodů. Očekávat se dá dlouhý distanc pro jednu z klíčových opor i tučná pokuta. Rozhodování příslušných komisí bude nejspíš o to náročnější, že z utkání nebyl pořizován záznam, což je v krajském přeboru sice povinné, ale podle slov Petra Bartoše středočeský svaz dosud nedodal kameru.

Libušín měl problémy už na jaře po utkání s Hřebčí, kdy na rozhodčí útočili fyzicky fanoušci. Tehdy zaplatilo vedení vysokou pokutu 30 tisíc korun za nezvládnutou pořadatelskou službu. "Tu jsme tentokrát zvládli dobře, odchod rozhodčích do kabin byl v pořádku. Ale cítili jsme z nich alkohol, proto jsme přivolali hlídku Policie ČR a žádali dechovou zkoušku na alkohol. Tu samozřejmě odmítli," doplnil Petr Bartoš.

Podle informací Deníku se jí ovšem podrobil asistent Martin Hlavnička s negativním výsledkem. Zbylí dva to odmítli.  

Kladno (v bílém) si poradilo se silnými Zbuzany 1:0. Vlevo Pavel Bartoš
Kladno vynulovalo rozjeté Zbuzany a díky Šímově trefě bere tři body