Organizátoři změnili podobu turnaje, kdy se místo klasického velkého fotbalu hrál malý fotbálek (6+1). Turnaj se oproti minulým ročníkům  rozrostl na 10 účastníků rozdělených do dvou skupin po pěti týmech.  Děčínský výběr byl nalosován do skupiny B, ze které postoupil bez ztráty bodu.

Děčínští postupně porazili 5:0 Petrovice II, 7:0 Legendy, 5:1 SG Libouchec a 6:2 Bahratal II. Ve čtvrtfinále pak DC výběr narazil na celek Bahratal I, který po urputném boji porazil 3:2. „Německý tým je vždy nepříjemným soupeřem, to se zase potvrdilo. Ještě čtyři minuty před koncem jsme vedli 3:0, v závěru z toho bylo zbytečné drama,“ podotkl Petr Pulda z týmu vítězů.

V semifinále čekaly na Děčín domácí Petrovice I. „Nejtěžší soupeře, na kterého jsme v turnaji narazili. Hned z prvního útoku jsme inkasovali. V půlce zápasu jsme po pěkné akci vyrovnali a na konci výsledek úplně otočili. Hrál se pěkný a svižný fotbal, oba týmy to stálo hodně sil,“ zdůraznil Pulda.

Ve finále narazil DC výběr na Petrovice II, které ve skupině porazil 5:0. Tentokráte to bylo ale mnohem těžší, hubenou výhru 1:0 zařídil dvě minuty před koncem Aleš Dědič. „Celý zápas jsme prakticky dobývali branku soupeře, který se soustředil na bránění. Přes urputnou obranu jsme si vytvořili šance. Buď jsme netrefili branku, nebo nás vychytal jejich brankář, který byl jednoznačně nejlepší hráč Petrovic. Dvě minuty před koncem se ale k odraženému míči dostal Aleš Dědič, propálil brankáře a zajistil nám celkový triumf,“ usmál se Pulda.

Děčínští tak mohli po zápase slavit čtvrtý triumf za posledních pět let. Filip Vait, který nasázel 11 branek, byl navíc vyhlášen nejlepším střelcem celého turnaje. „Rád bych poděkoval všem klukům z týmu za super výsledky a krásnou hru,“ dodal Pulda.

DC výběr, sestava: Pulda, Vait, Máša, M. Valštýn, Dědič, L. Michalec, Z. Michalec, Fejfar, Rozsívač, Martinec a trenér V. Valštýn.