Podzimní část zvládli na jedničku. Z deseti zápasů devětkrát vyhráli, jedinou porážku zapsali ve třetím kole, kdy doma podlehli 3:4 Františkovu.
Okresní soutěži vládnou fotbalisté Chřibské, kteří by rádi sezonu zakončili postupem. „Ano, rádi bychom postoupili. Máme to dobře rozehrané a chceme do okresního přeboru,“ hlásí předseda klubu Jaromír Nepovím.

Tým vesničky, která má zhruba 1300 obyvatel, navíc v posledním kole zvládl šlágr ve Františkově. Na půdě druhého celku tabulky vyhrál 1:0 a odpoutal se od něj na sedm bodů. „Čekal jsem, že to bude vyrovnaný fotbal, jeli jsme tam v jedenácti lidech. Nakonec ve druhém poločase rozhodl krásnou střelou Miloš Nedvěd,“ pochvaloval si Nepovím. Chřibská má mladý a perspektivní tým, který vytvořil tu správnou partu. „Před rokem a půl jsem se rozhodl, že zpátky nataháme naše dorostence, ať s tím fotbalem něco uděláme. Až na jednoho jsou vlastně všichni z vesnice, což je malý zázrak,“ upozornil předseda FK.

TABULKA - okresní soutěž.Zdroj: DENÍK/Jaroslav ZemanPochválit některé opory? To Nepovím nechce. „Nikdo mě nenapadá, tým táhne za jeden provaz. Ale přeci jen bych vyzdvihl Libora Sismilicha, kterému je sedmnáct let. A velmi dobře k nám zapadl,“ prozradil.

Fotbal v Chřibské zažívá aktuálně velmi dobré časy. „Dokončili jsme zavlažování trávníku, to je dobrá zpráva. A taky ještě máme mládežnický tým, což je v téhle době svým způsobem unikátní. Musím zaklepat, aktuálně tady s fotbalem není problém,“ dodal.

Další zápasy vyhrály favorizované týmy. Nejvíce zaujala kanonáda Dolního Podluží, které nasázelo poslednímu Bynovci osm kousků.

OS – 10. kolo

Markvartice – Huntířov 4:1 (3:1) B: Vlach 2, Burián, Hodboď – Betlach. R: Šefčík. ŽK: 1:3, 65 diváků.

St. Křečany – Č. Kamenice B 0:3 (0:2) B: Starosta, Malina, Lehký. R: Havran. ŽK: 2:1, 30 diváků.

D. Podluží – Bynovec 8:0 (1:0) B: Vomáčka 3, Kříž, Smutný, Laštůvka, Jessl, Chalupa. R: Hrneček. ŽK: 0:2. ČK: Vitvar (B), 60 diváků.

Františkov – Chřibská 0:1 (0:0) B: Nedvěd. R: Malaník. ŽK: 0:1, 25 diváků.