Vilémov v polovině cesty do Litoměřic zvažoval kontumaci a zaplacení pokuty. Deset statečných hráčů ale nakonec nastoupilo na půdě prvního Litoměřicka. Byla z toho nakonec porážka 2:5. „Tolik omluvenek se nám nikdy nesešlo. Zranění, nemoc, účast na svatbě. Cestou jsme přemýšleli o kontumaci, ale hráči to odmítli,“ prozradil vilémovský manažer Libor Sklenář.

Vilémov, kde v útoku nastoupil druhý brankář Dvořák, nakonec neodehrál špatnou partii. „Převaha domácích byla znatelná po přestávce. Klukům, kteří to odehráli, jsme ale poděkovali. I malou finanční odměnou. Nevzdali to a bojovali až do samotného konce,“ dodal Libor Sklenář. Vilémov z pěti posledních zápasů vyhrál jen jednou a nakonec přezimuje sedmý.

O bod před ním je nakonec Modrá, která doma porazila Modlany 3:0. Jiskra vyhrála poslední tři zápasy a zažívá zatím výbornou sezónu. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, pomohla nám rychlá branka. Měli jsme víc míč na noze, ale paradoxně hrozili hosté. Po změně stran jsme se zatáhli a čekali na brejky. A hned dva nám vyšly. Na podzim máme stejně bodů, jako letos na jaře. Je to zatím dobrá sezóna, snad to po zimě bude pokračovat,“ řekl spokojený stoper a kapitán Modré Martin Fejfar.

Šestá výhra z posledních sedmi utkání. Fotbalisté Jílové doma porazili poslední Horní Jiřetín 4:1 a nakonec poskočili na jedenácté místo. „Byli jsme lepší, hosté hrozili ze standardních situací. Ale jak jsme dávali branky, soupeř uvadal. Je asi škoda, že už je konec podzimu, v závěru se nám dařilo a my jsme odskočili spodku tabulky. Věřím, že v tom budeme na jaře pokračovat,“ řekl trenér Jílového Pavel Salava.

FK Litoměřicko – Stap Vilémov 5:2 (2:1) B: Šraga 2, Flégl, Novotný, Skála – Kučera 2 (1 z PK). R: Dočekal. ŽK: 2:4. Diváci: 50.
Stap Tratec Vilémov: Vaňák – Hoke, Jirchář, Kurel, Luňák – Rybář, Havel, Kučera, Šindelář – Dvořák.

Jiskra Modrá – Baník Modlany 3:0 (1:0) B: Ahmed, Čisár, Polák. R: Krutina. ŽK: 5:3. Diváci: 30.
Modrá: Matějka – Uka, Fejfar M., Šmalcl, Michalec – Mayerhofer, Polák, Vaněk, Čisár – Ahmed, Stožický.

FK Jílové – Horní Jiřetín 4:1 (3:0) B: Kolář, Vait, Šindelář, Just – Svoboda. R: Kuriljak. ŽK: 4:1. Diváci: 50.
Jílové: Smutný (85. Plaček) – Farkaš, Florián, Gaher, Doubek – Kudrna (59. Hošek), Šindelář, Feledi (71. Linhart), Vait – Kolář, Just (85. Barilla).