Ve skupině A totiž přivezly cenné body ze hřišť soupeřů Junior Děčín a Rumburk. Naopak doma nebodovala Česká Kamenice a Benešov nad Ploučnicí.

Děčínský Junior se zaskvěl v Křešicích, svěřenci trenéra Vlčka tam vyhráli jasně 5:1. A v tabulce drží desáté místo. „Byli jsme konečně kompletní a přijeli si pro tři body. A to se nám povedlo. Spíše se bojovalo, my jsme ale byli přeci jen fotbalovější. Je to zasloužená výhra, splnili jsme náš plán. Ale stále platí, že musíme nadále bodovat,“ má jasno vedoucí Junioru Miroslav Tyl.

Rumburk překvapil nováčka z Roudnice, který hraje o čelo tabulky. Předposlední tým vyhrál u Labe 2:1 a poskočil na dvanácté místo. „Bylo to těžké utkání, ale ubojovali jsme to. Domácí druhý poločas vysunuli hru na tři útočníky a vytvářeli si spoustu standardních situací. My jsme to ustáli, a proto odjíždíme domů spokojeni. Boj o záchranu nevzdáváme,“ burcuje své spoluhráče rumburský útočník Jakub Chlada.

Do ještě většího útlumu zabředla Česká Kamenice. Ta po porážce 1:2 s Proboštovem na jaře nezískala ani bod. Celkově prohrála sedmé utkání v řadě a propadla se na předposlední místo v tabulce. „Je to zmar, nevím, co k tomu říct. Chybí nám střelec. První branku jsme navíc dostali z jasného postavení mimo hru. Nabízel jsem vedení klubu svou rezignaci, musí se změnit alespoň něco. Nevím, co s tím dál. Tak snad se prostě příští zápas chytneme a budeme bodovat. Opět jsme nebyli kompletní, to nás prostě sráží,“ soukal ze sebe těžko slova kouč Pavel Mokráček.

Blízko bodům byl poslední Benešov. Tým od Ploučnice ale dobře rozehraný zápas ztratil, když podlehl doma Mojžíři 3:4. „Je to velká škoda, na Mojžíř jsme si věřili. A myslím si, že na soupeře kluci měli. Ovšem velká škoda druhého poločasu, kdy padly góly jak po našich chybách, tak chybách rozhodčích. To už se nám stalo ve druhém utkání za sebou. Nedá se nic dělat, ale opravdu nás tahle porážka hodně mrzí,“ zdůraznil předseda benešovského klubu Miloslav Kougl.

Křešice - Junior Děčín 1:5 (0:1) Branky: Satran - Borovec 2, Řezníček 2 (1 z PK), Zahradník. R: Smreček. ŽK: 1:0. Diváci: 80.

Děčín: Novák - Raymond, Kabátník, Máša, Slykhouski - Borovec (78.Páša), Čapek, Mezsároš (88. Carva), Beneš (70. Nový), - Zahradník, Řezníček (88. Lhoták)

Roudnice n. L. - Rumburk 1:2 (0:2) Branky: Neuman - Pokorný, Zima. R: Davignon. ŽK: 2:1. Diváci: 50.

Rumburk: Hadar - Trégr, Pokorný, Tran (69. Hejduk) - Hoffman, Pilko, Kolár, Zima, Burda - Chlada (90. Matulík), Demeter. 

Česká Kamenice - Proboštov 1:2 (0:1) Branky: R. Mach - Petrik, Kalabza. R: Čáka. ŽK: 1:1. Diváci: 89.

Kamenice: M. Vaněk - P. Vaněk, Černý, Mysliveček - M. Mach, Mitruška (32. Braun), R. Mach, Šimek - Pilík (58. Malina), Hodač, Jírava. 

Benešov n. Pl. - TJ Mojžíř 3:4 (2:1) Branky: Hora, Krédl, Pop - Pavlík 2, Vondráček, Král. R: Faigl. ŽK: 3:2. Diváci: 80.

Benešov: Beneš - Padrta, Špringl, Mottl, Chmelík, Malý, Pop, Krédl (80. Štecher), Kolář, Hora (62. Kropáč), Hnízdo.