„Chtěli bychom hrát opět v nejvyšších patrech, tak jak je to u nás zvykem. I když víme, že to asi bude těžké. Odešlo od nás šest hráčů, z nichž největší ztrátou je asi odchod Malce do divizní Souše. Tyto hráče se snažíme nahradit mladíky z okolí,“ přiznal manažer Vilémova Libor Sklenář.

Vilémovští stihli sehrát pět přátelských zápasů. „Letní příprava byla u nás velmi krátká, absolvovali jsme pouze šest tréninků a sehráli pět přátelských zápasů. Dva jsme prohráli, dva vyhráli a jeden remizovali při celkovém skóre 13:13. To naznačuje, že jsme příliš inkasovali. Je zapotřebí zavzpomínat na minulou sezónu. Měli jsme totiž druhou nejlepší obranu v kraji. Nejlepší utkání jsme sehráli asi doma s Přepeřemi, hrajícími třetí ligu. A pak druhý poločas doma s Rumburkem,“ zdůraznil.

Jaké změny v hráčském kádru evidoval vilémovský klub? „Do Jílového odešel Hošek, Čuda šel do Krásné Lípy, Kramer do Velkého Šenova a Ruszó do Rakouska. Naopak se z Modré vrátil zkušený Šmalcl, dále přišel Zima z Rumburku a z dorostu Varnsdorfu trio Šindelář, Rybář a Křihovlavý. Škoda, že se zranil Jan Filip, nedávný kapitán Varnsdorfu, se kterým jsme měli dohodu, že vyztuží naší obranu, ale bohužel to nedopadlo. Kádr tedy čítá sedmnáct hráčů a myslíme si, že zde nyní vznikla zajímavá konkurence a výrazně se zkvalitní tudíž i lavička,“ dodal.

Trenérem zůstává František Dužár, podzim zahájí Vilémov doma proti Oldřichovu.

Přátelské zápasy Vilémova:

FK Přepeře (ČFL) 1:3

Skalice (KP) 2:5

Doksy (KP) 2:2

Rumburk (I.A) 6:1

Šluknova (I.A) 2:1