Junioři vyhráli „svůj“ turnaj Covid Cup, letní přípravu pak začali 28. července. „Už 1. srpna jsme hráli ve Skalici, kde přišla vysoká porážka. Ve druhém zápase jsme prohráli 2:4 proti Neštěmicím. Výsledkově a výkonnostně byl zápas lepší, ale stále nám chybí pět zraněných hráčů. Musíme se dát zdravotně do pořádku,“ zdůraznil Tyl.

Jaké změny v hráčském kádru eviduje kabina Junioru? „Do Děčína se vrátil po třech letech Vait z Jílového a Češpiva z dorostu Teplic. Do přípravy se nám nezapojili z pracovních a studijních důvodů Studnička, Raymond a Carva. Pokud budeme všichni zdraví, mělo by nás být šestnáct. Do realizačního A týmu se víc zapojuje Petr Voříšek, který mimochodem povede mladší divizní dorost. Chceme ho maximálně využít,“ prozradil Tyl.

Roman Mach.
Oslabení pro Českou Kamenici, Roman Mach se chce věnovat rodině

Soutěž může být ohrožena koronavirem, to si uvědomují i v Junioru. „Máme obavy, že by se soutěž zase nemusela dohrát. Dle nových pravidel v případě předčasného ukončení soutěže a odehrání minimálně poloviny soutěžních zápasů bude rozhodovat o postupujícím a sestupujícím. Proto musíme být nestále v popředí tabulky. Uvidíme, snad se nebude opakovat situace z jara letošního roku,“ pěvně věří.

Junior sehrál generálku 15. srpna proti Vilémovu, který hraje krajský přebor. Po dobrém výkonu prohrál 1:3. „Konečně jsme nastoupili téměř kompletní. Chyběli pouze Máša, Běloubek a Mottl. Po přestávce nastoupil střelec Vicany, který vyrovnal a měl další šance. Pak se ale zranil a v závěru nám došly síly. I přes prohru kluci podali velice slušný výkon a svému soupeři byli po většinu zápasu vyrovnaným soupeřem,“ dodal Miroslav Tyl.