„S věkem se přesouváte na hřišti dozadu. Tak to prostě bývá,“ pokrčil rameny.

Vstup do sezóny se vám výsledkově nedaří. Co je podle vás špatně?
První dva zápasy byly hrozné, hráli jsme vždy do prvního, druhého gólu. Pak se naše hra sesypala. Od třetího zápasu jsme se herně zvedli, bohužel nás ale sráží zbytečné chyby při bránění a také naše efektivita v útoku.

Trenér Salava říká, že vašemu mladému týmu schází zkušenosti. Souhlasíte?
Mladý tým máme, to je pravda. Jen já jim to kazím (smích). Na druhou stranu hrajeme krajský přebor už třetím rokem, takže kluci už nějaké zkušenosti nasbírali. Hodně týmů má hráče se zkušenostmi z vyšších soutěží. To nám chybí. Bez peněz takové hráče nenalákáte. My to hrajeme pro radost, podle mě to je dobře.

Co je potřeba zlepšit v dalších zápasech?
Dávat více branek. Vytvoříme si dostatek šancí, ale řešíme je většinou zbrkle. Tam možná chybí ta zkušenost. Soupeři dokážou využít přečíslení mnohem lépe. To nás třeba stálo zápas v Kadani, kde jsme drželi balón a domácí nás trestali z brejků.

Střílení gólů vás přitom trápilo i v minulé sezóně.
Jak jsem řekl, šance jsou. Horší je, že odešel Kuba Pícha, který dokázal dát gól z jakékoliv situace.

Hrával jste v útoku, v poslední době nastupujete ve středu obrany. Není to problém?
V Jílovém jsem hrál vždy v útoku a dával hodně branek. Bohužel už je nedávám, tak jsem občas zaskočil vzadu a kluky si dirigoval. Problém to nebyl, kdysi jsem to hrával. S věkem se přesouváte na hřišti dozadu. Tak to prostě bývá.

Líbí se vám úroveň krajského přeboru?
Když jsem v dorostu hrál za Teplice, chodíval jsem na „Řezníky.“ Jinak jsem to moc nesledoval. Podle mě šla úroveň dolů, skok do divize je pak obrovský.

Fotbal už prostě tak neláká, nemyslíte?
Chybí hráči, dříve jich bylo víc. Pokud se po dorostu neprosadí do vyšší soutěže, většinou ti kluci končí. Nebo za to chtějí peníze. Já jsem rád, že v Jílovém jsou kluci, kteří to hrají pro radost. A díky tomu máme dobrou partu, kvůli které tu pořád hraji. Bydlím totiž v Teplicích a mohl bych hrát někde v okolí. Ale tady jsem opravdu spokojený.