Před týdnem doma nestačili na Jílové, v neděli pak prohráli i na hřišti Modré. Čelo tabulky se tak týmu z malé vesničky u hranic vzdaluje. „Chtěli jsme napravit porážku s Jílovým. Ale houževnatí a tvrdě bojující domácí nám to nedovolili,“ smutně pravil manažer Vilémova Libor Sklenář.

Hosté ještě do poločasu stihli díky Rybářovi zareagovat na úvodní branku Vaňka. Po změně stran, kdy padly dvě červené karty (domácí Tomáš Fejfar a hostující Zima), ale o výhře Modré rozhodly trefy Umara a Stožického. „Domácí jsme tlačili, ovšem Modrá to ubránila a díky brejkům nás potrestala. Nedá se nic dělat, špice tabulky nám pomalu utíká, ale ještě do konce podzimu zbývají dvě kola, ve kterých se určitě chceme poprat o body a udržet se v té lepší horní polovině tabulky,“ burcuje Sklenář.

Jiskra potvrdila, že doma boduje a upevnila si pozici ve středu tabulky. „Vilémov měl navrch, hrál se kombinační fotbal. Po změně stran jsme dali druhou branku a pak se soustředili hlavně na obranu. Hosté tam měli pár závarů, ale nic z toho nebylo. V závěru jsme proměnili brejk. Bylo to ale hodně vydřené vítězství,“ přiznal kapitán a stoper Modré Martin Fejfar.

Jílové doma porazilo 3:2 Perštejn, vyhrálo podruhé v řadě a pomalu utíká z pozic, které zavání sestupem. Domácí sice prohráli první poločas, po změně stran ale během necelé půl hodiny nastříleli tři branky. Hosté pět minut před koncem snížili, tři body ale zůstaly v Jílovém.

Do konce podzimní části krajského přeboru zbývá odehrát poslední dvě kola. V tom předposledním se doma představí Vilémov, který hostí Krupku. Jílové čeká těžký zápas v Modlanech, Jiskra Modrá se představí na hřišti Perštejna.

Jiskra Modrá - Stap Vilémov 3:1 (1:1)

Branky: Vaněk, Ahmed, Stožický - Rybář. R: Kuriljak. ŽK: 2:3. ČK: T. Fejfar - Zima. Diváci: 70. 

Modrá: Matějka - Uka, Fejfar M., Šmalcl, Michalec - Vaněk - Šotola (46. Stožický), Polák, Fejfar T. - Ahmed, Čisár. 

Vilémov: Dvořák – Zima, Jirchář, Kurel, Luňák – Rybář, Kučera, Vavroušek, Hoke, Buryánek (70. Šindelář) – Křivohlavý (58. Havel).

FK Jílové - Spartak Perštejn 3:2 (0:1) 

Branky: Reichelt, Šindelář, Vait - Dolejška (PK), Krok. R: Čáka. ŽK: 3:3. Diváci: 80.

Jílové: Smutný - Reichelt, Florián, Gaher, Doubek - Hošek (71. Farkaš), Vait, Feledi, Šindelář - Kolář (91. Linhart), Just.