Stalo se tak před přípravným utkáním Vilémova s Nebušicemi, který se hrál na umělé trávě Městského stadionu v Děčíně. „Mezi námi a Vilémov panují dlouhodobě přátelské vztahy. Vilémovští ochotně přijali naší výzvu k finanční pomoci našeho brankáře Radima Nováka, který bojuje se zákeřnou nemocí,“ uvedl vedoucí Junioru Děčín Miroslav Tyl.

 Vilémovští hráči a funkcionáři odevzdali před zápasem děčínskému trenérovi Miroslavu Vlčkovi symbolický šek v hodnotě 5 tisíc korun. „Patří jim velké poděkování. Připojili se k naší podpoře, klub Junior Děčín posílá na nákladnou léčbu celkem 50 tisíc korun. Tuto částku podpořili děčínští fotbalisté, trenéři, přátelé a samotný klub. Věříme, že Radimova léčba bude úspěšná,“ zdůraznil Tyl.

 Obě částky budou zaslány na transparentní účet, zřízený za účelem podpory Radimovi léčby.

Radim Novák přišel do Děčína před dvěma lety. V brance Junioru patřil k nejvýraznějším oporám jak po sportovní, tak i po lidské stránce. „Ještě v týdnu před oznámením kruté diagnózy nastoupil Radim v brance Děčína v boji o postup do I.A třídy. Všichni na Radima myslíme a věříme v jeho uzdravení,“ dodal Tyl.     

POMOHL TAKÉ KOUBASKET

Dalších 20 tisíc korun posílá Radimu Novákovi Koubasket, za kterým stojí Jakub Houška. „Z letošního prodeje kalendáře tak poputuje část peněz právě Radimovi. Z Koubasketu mu díky vám pošlu 20 000 a třeba mu to alespoň trochu pomůže v cestě, kterou on si zvolil,“ uvedl Houška na facebooku.