Šluknovský Plaston začal sezónu dobře. Po demolici Trmic vyhrál 3:0 v Dubí, kde rozhodl ve druhém poločase. „Ani jsme nevěděli, co nás tam čeká. První půle byla vyrovnaná. Po změně stran se prokázala naše lepší fyzická kondice a byli jsme už výrazně lepší. Děkujeme našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit. Je to samozřejmě dobrý start. V neděli hostíme Svádov a chceme vyhrát,“ řekl asistent šluknovského trenéra Ladislav Čurgali.

TRAGICKÉ HŘIŠTĚ

Dobkovice si zopakovaly výsledek 3:0. Ale z opačné strany. Po výhře nad Svádovem tentokráte stejným poměrem padly v Hostovicích. „Zase se ukázalo, že v Hostovicích se fotbal prostě hrát nedá. Ten trávník je šílený, domácí na tom umějí hrát. Jakákoliv snaha o kombinaci je prakticky zbytečná. Když k tomu přičteme fatální chyby našich stoperů, tak se ani nemůžeme divit, že výsledek je takový, jaký je,“ zasmušile přiznal dobkovický trenér Zdeněk Štol.

V zápase okresního rozměru zaskočil Jiříkov děčínský Union, jelikož v Bynově vyhrál 3:1. „Z naší strany se jednalo o špatný výkon a nadšeně hrající hosté nás přehráli. Budeme věřit, že to byl jen zápas blbec, protože kdybychom v těchto výkonech měli pokračovat i nadále, můžeme si podat přihlášku do okresu,“ nebral si servítky vedoucí Unionu Libor Eichelmann.

To Jiříkov napravil domácí zaváhání s Hostovicemi. „To byly nebe a dudy oproti prvnímu zápasu. Hráli jsme pěkný fotbal a hlavně první poločas domácí přehrávali. Po změně stran se domácí zvedli, ale my už vedení nepustili. Jsem rád, že jsme napravili tu blamáž a ukázali, že umíme hrát,“ pochvaloval si kapitán Jiříkova David Šolc, který v prvním kole svému týmu chyběl.

Březiny se vydaly do zhruba 70 kilometrů vzdáleného Meziboří. A na půdě nováčka z Mostecka padly 1:2. Tým z Děčínska dlouho držel remízu 1:1, v 77. minutě ale rozhodl o výhře týmu, ve kterém hraje i Petr Johana, svou trefou zkušený Josef Bohata.