Proboštov doma přejel 5:1 Šluknov a na první dva celky ztrácí stále pět bodů. „Za předvedený výkon jsme si výhru zasloužili. Dostali jsme sice na začátku takový laciný gól na 1:1, ale pak jsme se rozehráli a s tímto zápasem můžeme být spokojeni,“ řekl brankář a předseda třetího celku tabulky Michal Račuk. Toho mrzelo, že jeho tým ztratil body v předchozích zápasech. „Sezona ale ještě bude dlouhá a uvidíme. Teď máme dva v uvozovkách hratelné soupeře, kteří jsou pod námi, ale pak jedeme do Neštěmic, a tam se ukáže, jak na to jsme,“ uvedl proboštovský šéf.

A jak zápas hodnotili poražení? „Do utkání jsme přitom vstoupili dobře, byly tam dvě šance. Ale jako první skóroval Proboštov. Po vyrovnání jsme si mysleli, že budeme držet krok,“ řekl Ladislav Čurgali, kouč Šluknova. Proboštov šel ale opět do vedení a od té doby na hřišti kraloval. „Zhoršili jsme se a dostali se pod tlak. Po změně stran jsme chtěli snížit, ovšem po vyloučení Knížka bylo rozhodnuto. Teď nás čeká derby s Rumburkem,“ dodal Čurgali.

Právě Rumburk se na derby opravdu velmi dobře naladil. Na jaře poprvé bodoval doma, Roudnici spláchl jasně 4:0. „Zasloužené vítězství, hlavně v prvním poločase jsme měli další tutové šance. Hodně do toho promluvilo opravdu aprílové počasí. Kaňkou je fakt, že se nám zranili hned tři hráči. Utkání nedohráli Buryánek, Alfery a Vyskočil. Poslední minuty jsme dohrávali o deseti. Zase se ukázalo, jak máme úzký kádr,“ zhodnotil vše David Dvořák, předseda FK Rumburk.

„Před zápasem jsem měl trochu obavy, protože víme, že Roudnice chce hrát kombinační fotbal, má tam mladé kluky. My jsme to postavili zase na zkušenosti, uhráli jsme to a máme krásné tři body. Záchrana je pro nás prioritou a věřím, že ji zvládneme bez problémů,“ doplnil kouč František Dužár.

To jeho protějšek rozhodně důvody k radosti neměl. „Já to nechápu. Před týdnem hrajeme druhou půlku s Proboštovem dobře, jezdíme, je vidět, že se jde za výhrou. A teď? Úplně bez chuti, odevzdané tři body. Dostaneme první gól a celé se to sesype. Přitom nás porazili v podstatě tři hráči domácích, osmička, devítka a jedenáctka, kteří chodili do náběhů, snažili se. My nic. Nemůžu ani nikoho za nich pochválit, vyhořel celý mančaft,“ soptil Ondřej Rohlíček.

Zdroj: Youtube