To se mu také podařilo. Před rokem přešel do týmu FK Doksy, který hraje krajský přebor na Liberecku. Díky koronaviru ale stihl jenom půl sezóny. „V Doksech jsem teprve rok. Díky koronaviru vlastně jen půl rok. Vyzkoušel jsem si jen podzim v krajském přeboru na Liberecku. Z mé strany to bylo dobré, podzim jsem vyhráli s dvobodovým náskokem na Višňovou. Máme dvě super hřiště, perfektní partu. I díky práci v Liberci se to vše dalo skloubit dohromady. Uvidíme, co přinese čas a další sezóny,“ konstatoval brankář, který má také zkušenosti s mládežnickými týmy FK Varnsdorf. A s přípravou druholigové celku.

Ačkoliv se Jílovému týmově dařilo, Vosecký se do branky často nedostával. Přednost dostával jeho kolega Marek Smutný, Vosecký navíc často zaskakoval v poli. Dokonce dával i branky. „Pár zápasu jsem odehrál v záloze. Jestli se mi tam dařilo? To musí posoudit jiní. Ale mě to vždycky táhlo do branky. Radši branky chytat, než je dávat. Je pravda, že z Jílové jsem odešel i proto, že jsem nechytal. Byl to jeden z faktorů. Ale také jsem si chtěl vyzkoušet něco nového,“ přiznal.

Junior Děčín (v bílém) porazil Dobkovice hladce 6:1.
FOTO: Covid Cup odstartoval. Junior nezaváhal, Heřmanov dal 13 branek

Ovšem mezi Jílovým a Doksy se objevil ještě jeden tým, který měl o Voseckého služby zájem. „Shodou okolností mě kontaktovala Česká Lípa. Měli zájem a byli tam ambice na postup do divize. Já si chtěl vždy vyzkoušet vyšší soutěž. Tak jsem to zkrátka zkusil. Ovšem mé zaměstnání v Liberci je časově náročné a nestíhal bych tréninky třikrát týdně. Pak se ozvali z Doks, zda bych to nechtěl zkusit u nich. A já souhlasil,“ zavzpomínal.

Ani mladému brankáři, který se narodil v České Lípě, nedovolil koronavirus dohrát sezónu. „Já jsem člověk, který má fotbal hodně rád. Když přišla zpráva o tom, že se krajský přebor nedohraje, byl jsem opravdu hodně zklamaný. Fotbal mi dost chybí. Navzdory tomu, jak časově náročnou práci mám, jsem si čas na fotbal našel vždycky. Moje přítelkyně ho má taky hodně v oblibě, takže u fotbalu trávíme i náš společný čas,“ pokýval hlavou.

Futsal - ilustrační foto.
Futsal opět ožívá, na Děčínsku proběhne „Náhradní liga“

Krajský fotbal se pomalu probouzí k životu. To platí také o Doksech. „Tento týden jsme začali trénovat, máme dojednané přátelské zápasy. Hodně se těším na utkání s divizními týmy ze Štětí a České Lípy. Ve Štětí hraje Jakub Pícha, se kterým jsem se setkal v Jílovém. A Česká Lípa? Narodil jsem se tam, měsíc tam trénoval a pár hráčů tam znám,“ řekl s úsměvem.

„Naše cíle? Bavit lidi fotbalem. Ať se na nás chodí dívat, abychom společně měli radost z toho, co předvádíme,“ dodal na závěr.