Zhruba 170 šluknovských diváků dorazili na podzimní derniéru Plastonu. Ten splnil roli papírového favorita, proti Černovicím ale nepodal dobrý výkon. „Podali jsme asi nejhorší výkon v sezóně. Hlavně v prvním poločase. Podržel nás ale opět Péťa Janda. Rozhodli jsme po změně stran, kdy se trefil Kuba Čurgali a střelec Emil Mikula. S výkonem jsem nebyl spokojený, ale tři body jsou dobré. Možná už jsou hráči unavení. Teď nás čeká poslední zápas, kdy hrajeme na půdě posledních Liběšic,“ řekl trenér Šluknova Aleš Gall.

Jakoby se rumburským hráčům nechtělo na venkovní zápasy. Rumburk má totiž při výjezdech problémy se sestavou. Nejinak tomu bylo při nezdaru v Neštěmicích. „Na střídačce byl akorát náhradní brankář, s tímhle by mělo vedení něco udělat,“ zlobil se záložník Pavel Pilko.

Hosté ale na hřišti favorita nezklamali, dobrý výkon ale zhatila jalová koncovka. „Měli jsme šance, možná více, než domácí. Ale předfinální a finální fáze je od nás špatná. Je to škoda. Pak samozřejmě přijdou chyby, které soupeř trestá. Pokud ale nebudeme dávat góly, nemáme šanci na úspěch,“ dodal Pilko.

Rumburk zakončí podzim doma proti Spořicím.