Šluknov doma naposledy udolal 3:2 celek Ervěnice Jirkov. Má sice o jeden zápas navíc, přesto je zatím čtvrté místo dobrým počinem. Trenér Aleš Gall totiž od začátku sezóny bojuje s velkou marodkou, na hřišti tak musí vypomoci veteráni Pavel Svoboda a Ladislav Čurgali starší. „Proti Ervěnicím to vypadalo, že nás bude více. Ale bohužel nás zasáhla nějaká chřipka,“ posteskl si právě Ladislav Čurgali, asistent trenéra.

Domácí prohrávali 1:2, k obratu jim pomohla sedmá trefa střelce Emila Mikuly. „Byl to vyrovnaný zápas, nám se moc nedařilo. Tři body tak bereme všemi deseti,“ zdůraznil Čurgali. Šluknov nyní hraje v Dobroměřicích.

První body z venku přivezl Rumburk, když vybojoval na hřiště Roudnice po remíze 1:1 penaltové vítězství. V tabulce je tak s osmi body a zápasem navíc na osmém místě.

„Kromě úvodní laciné branky nemám hráčům co vytknout. Odehráli totiž velmi dobrý zápas. Bohužel na žalostném trávníku se nedalo moc kombinovat,“ řekl rumburský kouč Josef Rákosník.

Ten od prvního kola musel bojovat s faktem, že mu na zápasy nepřišlo dostatek hráčů. Situace se ale zlepšuje. „Při troše chytrosti jsme mohli mít i tři body. Dva ale bereme, zvláště, když nám penalty moc nejdou. Bude ovšem důležité vše potvrdit v domácím utkání proti Proboštovu,“ uzavřel vše Rákosník.