Na jaře neporažená Modrá si to namířila k derby do Jílového. Zápas ale hostům nevyšel, domácí vyhráli 3:0 a zůstávají čtrnáctí. Modrá klesla na jedenácté místo.

„Byl to fotbal nahoru a dolů. Nás hodně podržel brankář Marek Smutný, podle mě hráč zápasů. Celý zápas byl o tom, že k tomu kluci výborně přistoupili. Rozhodla první branka, poté to Modrá musela více otevřít, a to byla voda na náš mlýn. Body jsou důležité, jelikož další týmy okolo nás bodovaly. Teď máme Litoměřicko B a Dobroměřice, to jsou klíčové zápasy,“ řekl spokojený trenér Jílového Pavel Salava.

To hosté byli logicky zklamanější, na jaře poprvé nebodovali. „Asi není moc co hodnotit, z naší strany to byl jednoznačně nejhorší zápas jara. V první půli jsme měli sice nějaké šance, ale nedali ani jednu. To bylo z naší strany vše. Domácí nás přehráli bojovností a chutí po vítězství, a vyhráli tak zaslouženě. My se musíme poučit z chyb a příští týden tento ostudný výkon odčinit doma proti Dobroměřicím,“ nebral si servítky kapitán Modré Martin Fejfar.

FK Jílové - Jiskra Modrá/Hrobce 3:0 (1:0) Branky: Bílek 2, Gaher. Rozhodčí: Klimp. ŽK: Červenka, Michl, Vait - T. Fejfar, Stožický, Šmalcl. Diváci: 200.

Jílové: Smutný - Čtvrtníček, Michl, Gaher, Vosecký - Červenka (78. Kolář), Vait (86. Michalec), Feledi, Farkaš (64. Kudrna) - Just (83. Horyna), Bílek.

Modrá: Matějka - Uka, Fejfar M., Šmalcl, Pražák - Fejfar T. - Macko, Polák, Čisár - Stožický, Ahmed (61. Šotola).