První jarní porážku musel přijmout Vilémov, který dostal od Štětí výprask 1:5. A spadl na čtvrté místo. „Měli jsme problémy na cestě a dorazili o půl hodiny později. V prvním poločase bylo Štětí lepší a nakonec zaslouženě vyhrálo. Domácí chtěli odčinit podzimní porážku, navíc byli v koncovce velice efektivní. My navíc v první půli nedali penaltu. Je pravda, že zápas se moc nepovedl rozhodčím. Nedá se nic dělat, za týden hrajeme opět a máme co napravovat,“ zhodnotil vše vilémovský manažer Libor Sklenář.

Jarní neporazitelnost v základní hrací době naopak udržel Modrá, která ulovila nečekané dva body na půdě druhých Srbic! „Mohli jsme jedině překvapit. První poločas byl vyrovnaný, po změně stran jsme přeci jen více bránili. A díky Kubovi Polákovi jsme šli dokonce do vedení. Domácí ale srovnali, při penaltách jsme byli štastnější. Dva body jsou vzhledem k ostatním výsledkům v soutěži velmi důležité,“ zdůraznil stoper a kapitán aktuálně dvanácté Modré Martin Fejfar.

Se stejným bodovým ziskem je na třinácté pozici Jílové. To ukopalo plichtu 2:2 v Krupce, druhý bod pak získalo díky lépe zvládnutým penaltám. „Přitom jsme nezačali dobře a rychle prohrávali. Kluci ale bojovali a skóre otočili. Ještě devět minut před koncem jsme vedli, po chybě ale Krupka srovnala. V penaltovém rozstřelu nám pomohl Mára Smutný, který dva pokusy domácích chytil. Dva body samozřejmě bereme,“ podotkl jílovský kouč Pavel Salava.

Tabulka krajského přeboru je stále neuvěřitelně našlapaná. Na osmé místo ztrácí Jílové šest bodů, poslední Perštejn je ale zpět pouze o jediný bodík. „Ukázalo se, že můžete uhrát body s každým. My jsme zase byli kompletní, to je na našich výkonech také znát. Budeme bojovat až do konce,“ dodal Salava.

SK Štětí – Stap Vilémov 5:1 (4:0) B: Slanička 2, Mencl, Vokoun, Slavíček – Kučera. Rozhodčí: Průša. ŽK: 3:4. Diváci: 120.
Vilémov: Dvořák – Luňák, Jirchář, Kurel st., Jindřich – Malec (46. Ruszó), Havel (46. Honců), Hoke, Vavroušek, Buryánek (16. Hošek) – Kučera.

Srbice – Modrá/Hrobce 1:2 PK (0:0) Branky: Jelen – Polák. Rozhodčí: Vlašič. ŽK: 1:3. Diváci: 50.
Modrá: Matějka – Uka, Fejfar M., Šmalcl, Šupík – Fejfar T. – Stožický (88. Šotola), Polák, Čisár – Macko, Ahmed (90. Pražák).

TJ Krupka – FK Jílové 2:3 PK (1:1) Branky: Suchý, Kubný – Vait 2. Rozhodčí: Doubek. ŽK: 2:1. Diváci: 40.
Jílové: Smutný – Červenka, Florián, Gaher, Reichelt – Bílek (46. Kudrna), Vait, Feledi, Vosecký (79. Kolář) – Just, Pícha.