Přesto klub z Bynova vybojoval nečekané vítězství 4:3 a posunul se v rámci I.B třídy na čtrnácté místo.

„Mám na to dvojí úhel pohledu. Samozřejmě jsem pyšný na kluky, kteří dorazili a na hřišti bojovali. Kdyby mě někdo před zápasem řekl, že to vyhrajeme, ze široka bych se usmál. Na druhou stranu mě mrzí, že nedáme do kupy ani základní jedenáctku. Absence mají několik různých důvodů,“ řekl trenér Unionu Pavel Horáček.

Ten odehrál v 61 letech celý zápas a dokonce si připsal asistenci na čtvrtý gól, který obstaral Murdych. Kanonýr Bynova zaznamenal hattrick. „Já se nikdy nevzdávám a klukům jsem říkal, že každý zápas začíná od nuly. Jsou to pro nás zlaté body,“ usmíval se.

„Ani jsem nečekal, že vydržím celý zápas. V sobotu mi ještě bylo hej, ale od neděle mě všechno bolí. Ani nevyjdu schody. Kdyby mě někdo řekl, že si ve svém věku zahraji krajskou soutěže, myslel bych si, že je blázen,“ dodal na závěr.

Překvapení se zrodilo na úkor druhého týmu z Děčína. Junior ztratil doma první body, když nečekaně podlehl 2:4 Hostovicím. A spadl na třetí místo. „Nastoupili jsme v hodně mladé sestavě. Je to velké zklamaní. Přitom jsme první poločas vyhráli a nebylo to špatné. Jenže po změně stran Hostovice otočily a pak už jsme vypadli ze hry. Musíme se oklepat a hned v dalším kole bodovat,“ burcuje tým jeho vedoucí Miroslav Tyl.

Česká Kamenice vyhrála naposledy 14. září. Od té doby připsala jen tři body a v tabulce se propadá. Naposledy padla 1:2 ve Svádově. „Vyrovnaný fotbal. Domácí byli důraznější a svědomitější. Nám opět srazila vaz koncovka. A to, že opět inkasujeme ze standardky. Je to velké zklamání, hrajeme o záchranu, to už je jasné,“ smutně pravil kouč Pavel Mokráček.

Heřmanov prohrál 3:6 na hřišti Mojžíře a je předposlední. „Bylo nás přesně jedenáct, hrál jsem i já, do branky musel Radek Rojko, Nebylo to špatné, dokonce to chvilku bylo 3:3. Ale minutu poté dali domácí čtvrtý gól, pak už nebyly síly. ,“ podotkl asistent trenéra Vladimír Vašák.

Poslední Benešov dostal v Bohušovicích nakládačku 3:13! „Zase jsme lepili sestavu, od začátku bylo jasné, že to špatně dopadne,“ hlesl předseda klubu Miloslav Kougl.