Domácí kouč postrádal několik členů základní sestavy – Rudnytskyy léčí bolavá třísla, Lehoczki stál kvůli kartám a Kocourek je po zranění kolene. První poločas se týmu ze severu Čech moc nevydařil. „Hned na začátku jsme mohli inkasovat, horko těžko jsme se dostávali do zápasu. Táborsko dobře bránilo, přišlo mi, že hodně kluků bylo zbytečně nervózní,“ podotkl Pavel Drsek, kouč Varnsdorfu.

„Věděli jsme, že nás čeká náročné utkání. Varnsdorf má houževnatý tým, lidově je nechutný pro každého soupeře, hraje poctivý fotbal. Takticky jsme to ale zvládli,“ pochvaloval si Miloslav Brožek, trenér Táborska.

Po změně stran byli domácí aktivnější, v 65. minutě ale mohli rozhodnout hosté. Janošík se hnal na brankáře Richtera, domácí golman ho ale skvělým zákrokem zastavil.

„Věděli jsme, že si soupeř přijel pro bod. My s ním máme lepší bilanci, ale samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Utkání chyběly branky, nakonec musíme být za tu remízu rádi,“ dodal Drsek. „Bylo to remízové utkání, dělba bodů je zasloužená, bod bereme s pokorou,“ dodal Brožek.

Varnsdorf tak klesl na desáté místo, v neděli jede do Prahy, kde ho od 10.15 čeká Viktoria Žižkov a bývalý trenér David Oulehla.

FK Varnsdorf - MAS Táborsko 0:0

R: Hocek – Kubr, Kotalík. ŽK: Kouřil - Ndiaye. 

Varnsdorf: A. Richter – Zbrožek, Kouřil, Hasil – Kazda, Bláha, M. Kubista, Heppner (84. Daniel Novák) – Ondráček (81. Šilhan), Schön – Velich (89. Šimon).