„Chrudim je zkušený tým, který má dobrý přechod do útoku. Nebezpečné jsou její standardní situace. Má vyváženě složený tým, který je dlouho dobu pohromadě,“ chválí soupeře trenér Varnsdorfu David Oulehla.

Varnsdorf má zatím v tabulce dva body, Chrudim o jeden více. V minulém kole Varnsdorf doma remizoval s Třincem, kdežto Chrudim padla 1:3 s Líšní. „Na větší hodnocení je brzy. Bodový zisk z těchto utkání budeme moci zhodnotit až po nějakém čase. Líšeň hrála velmi slušně, Třinec je podle mě silné mužstvo. Vše ale potvrdí nebo vyvrátí až průběh sezóny. Každý bod je pro nás cenný,“ zdůraznil Oulehla.

V minulé sezóně se Varnsdorf trápil v koncovce, nyní dal za dvě kola čtyři branky. „Dá se říci, že v útočné fázi se nám zatím daří. Ale hodně věcí jsme tam ještě nedotáhli do konce. Pořád máme velký prostor na zlepšování,“ konstatoval.
Poslední vzájemný zápas s Chrudimí? V Kotlině se v dubnu zrodila remíza. „Tedy jsme udělali dva fauly před pokutovým územím, kde jsme pak dvakrát inkasovali. Toho se musíme vyvarovat,“ má jasno varnsdorfský kouč.

Utkání 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY startuje v Kotlině v neděli od 17 hodin. „Jdeme do toho s kompletním kádrem, všichni jsou připraveni,“ dodal David Oulehla.