Na první gól utkání se nečekalo dlouho. Už ve 12. minutě otevřel skóre domácí Aleš Schuster, když po rohovém kopu zůstal sám před brankářem a nezaváhal.

Prostějovští hráči pokračovali v útočném fotbale a po vynuceném faulu našel Střeštík centrem z přímého kopu volného Jakuba Rolince, který zvýšil na poločasových 2:0.

„Nezvládli jsme to mentálně, dvakrát dostaneme gól ze standardních situací, na které jsme se připravovali. Za stavu 2:0 už je to složité,“ reagoval na nevydařené úvodní dějství trenér Varnsdorfu David Oulehla.

Ačkoliv druhý poločas odstartoval ve stejném duchu jako první skončil, v 54. minutě se hostům podařilo snížit zásluhou Micovčáka.

Hanákům se přes spoustu gólových šancí nepodařilo prosadit, a to i přes to, že po vyloučení varnsdorfského Lehoczkiho měli početní výhodu. Ta se v čtvrt hodiny před koncem ještě zdvojnásobila, když po dvou žlutých kartách musel z hřiště odporoučet Kocourek.

„Měli jsme ten zápas dobře rozehraný, vedli jsme dva nula. Mohli jsme to zvládnou lépe, v klidu, ale šancí, co jsme zahodili, bylo tolik,“ kroutil hlavou prostějovský trenér Oldřich Machala. „Ale je to už třetí zápas, kdy to máme takhle,“ zoufal kouč Hanáků.

V poslední minutě potrestali hráči Varnsdorfu neschopnost domácích pojistit si vedení a po střele Kubisty srovnali na 2:2.

Jenže prostějovští borci boj o tři body nevzdali a ve druhé minutě nastavení vstřelil Lutonský vítězný gól domácích.

„Jsem hodně nespokojený s výsledkem. Pokud kluci nepochopí, že se musí soustředit na své věci, že mají být disciplinovaní, tak pak je to složité,“ neskrýval rozhořčení nad výkonem svých svěřenců a zejména dvěma červenými kartami trenér Oulehla.

Naopak na straně Prostějova zavládla euforie. Tým se dočkal po remízové sérii druhého vítězství v sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„Nedali jsme hlavy dolů a zápas jsme nakonec zvládli. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, ale měli jsme rozhodnout daleko dřív a neměli jsme mít takové nervy, jak jsme nakonec měli,“ zhodnotil utkání Oldřich Machala.

1. SK Prostějov – FK Varnsdorf 3:2 (2:0)

Branky: 12. Schuster, 28. Rolinc, 90. Lutonský – 54. Micovčák, 90. Kubista. Rozhodčí: Dorušák – Šimáček, Vodrážka. ŽK: Lutonský – Barac, Kocourek, Houser. ČK: Lehoczki, Kocourek (oba Varnsdorf). Diváci: 490.

Varnsdorf: Samoel – Finěk, Ngimbi, Lehoczki, Heppner – Bláha, Houser – Rudnytskyy (61. Breda), Kocourek, Barac (78. Kubista) – Micovčák (68. Kazda).