Bývalý fotbalista Liberce, Sparty, Jablonce, nebo Baníku naposledy působil právě v libereckém Slovanu, kde trénoval juniorský tým. Jeho přesun do Varnsdorfu se upekl opravdu rychle. „To je pravda. V pátek jsem jel na trénink a dostal jsem informaci, že Varnsdorf shání asistenta. Na rozmyšlenou jsem měl opravdu malou chvíli. Je do druhá liga, chtěl jsem se posunout,“ přiznal rodák z Čáslavi.

V Kotlině se tak bude společně s Pavlem Drskem „starat“ o velmi mladý kádr. „Ten přesun do druhé ligy bych měl zvládnout. V Liberci jsem byl u béčka, byli tam mladší kluci, ale občas chodili i hráči z prvoligového týmu. Výhodou je, že znám ve Varnsdorfu kluky, kteří prošli Libercem, nebo Jabloncem,“ usmál se Papoušek.

Pětinásobný mistr české ligy nestihl ve Varnsdorfu začátek letní přípravy. „Ještě jsme trénovali v Liberci, navíc jsem měl domluveného doktora. V pondělí jsem tedy první trénink nestihl, naskočil jsem další den,“ vysvětli.

S Pavlem Drskem se dobře zná, společně si dělali trenérskou licenci. V Kotlině je čeká náročná sezona. Druhá liga má více účastníků a rozhodně bude kvalitnější, než tomu bylo v poslední sezoně. „Jasně, mužstvo je hodně mladé, toho musíme využít. Předpokladem je běhavost. Za mě dobře, že je tady hodně mladých hráčů. Co se týče tréninků, tak to máme s Pavlem jasně rozdělené. Každý prostě udělá něco,“ pokýval hlavou.

Fotbalisté Varnsdorfu zahájili přípravu na nový druholigový ročník.
FOTO: Varnsdorf? Nový asistent Petr Papoušek, na zkoušku hráč z Indie

Papoušek má o druhé lize přehled i kvůli tomu, že má trenérské zkušeností z reprezentace. „Jsem asistentem u dvacítky, máme tam hodně hráčů z druhé ligy. Takže jsem tuhle soutěž určitě sledoval a zajímal se o ní,“ připustil.

„Cíle? Chceme vyhrávat. Rád bych předával hráčům zkušenosti, které jsem nasbíral. Doufám, že zapadnu do té mozaiky. Varnsdorf je skromný klub, proto má hodně hráčů na hostování. Ale to nijak neovlivnilo moje rozhodování,“ zdůraznil.

Papoušek bydlí v Liberci, do denního programu se mu tak dostane nezbytné dojíždění. „Časově to asi bude náročnější. Máme teď dva tréninky. Takže odjíždím v osm ráno a vracím se v šest večer. Ale s tím jsem počítal,“ konstatoval hráč, který v první lize odkopal přes 250 zápasů.

Aktivně už se fotbalu nevěnuje. „Už jsem skončil, naposledy jsem kopal v Turnově. Jenže pak jsem začal trénovat liberecké béčko a víkendy byly totálně zabité. Navíc přišel covid, takže bych stejně nehrál. Všechno se to nějak sešlo,“ dodal na závěr.