Vše ale mají ve své moci. Ve středu sice doma hostí druhé Brno (od 17 hodin), pak ale přijdou na řadu dva zápasy pravdy. Nejprve na půdě Sokolova, následně domácí bitva proti posledním Vítkovicím. „Bude to možná bitva do posledního kola. Teď ale máme Brno, které jsme minulou sezónu doma porazili. Sestavu nebudeme nijak šetřit. Věříme, že když nám to sedne, můžeme porazit každého. Nemáme špatný herní projev, chybí nám zkušenost, někdy děláme velké chyby. V útočné fázi jsme zase nepřesní, chybí nám klid, jindy větší drajv. Pracujeme na tom, ale na trénink je aktuálně málo času. Všichni věříme, že to zvládneme,“ pevně věří trenér Varnsdorfu David Oulehla.

Druhá fotbalová liga má neskutečně nabitý program. Ve středu to bude pro Varnsdorf deváté utkání během jednoho měsíce. Nemůže být znát na mladém týmu únava? „Všechny hráče máme zdravé. V zápasech vypadáme živě, z pohledu kondiční stránky nemáme problém. Kromě zápasů v Ústí, tam jsme byli pohybově slabší. V tomhle ohledu jsme na tom podle mého názoru slušně. Uvidíme, jak to bude v posledních zápasech,“ konstatoval.

Radost fotbalistů Vlašimi, kteří doma porazili Varnsdorf 2:1.
Tým utkání odpracoval. Ovšem bez bodové odměny, posteskl si Oulehla

Laciné, někdy doslova obrovsky hrubé chyby v defenzivě. A naopak nepřesnost, nebo špatné řešení ve finální fázi. Varnsdorf se trápí směrem do obrany, ale i v útoku. „Ano, tohle nás trápí. Máme videorozbory, kluci vědí. Ale nemá cenu z toho dělat velkou věc. Stejně nám nezbývá nic jiného, než se dívat dopředu,“ zdůraznil.

Ve fotbalovém zákulisí se šušká, že by David Oulehla mohl být jedním z kandidátů na post trenéra FK Ústí nad Labem. Tým z krajského města předčasně opustil kouč Aleš Křeček. Vedení FK Ústí konkrétní nebylo. „Jednání s možnými nástupci na trenérskou pozici probíhají a nechceme je před jejich dokončením komentovat v médiích. To by v tuto chvíli nebylo vůči adeptům fér,“ nechal se slyšet ředitel FK Ústí nad Labem Václav Kožíšek.

Samotný Oulehla byl danou otázkou velmi překvapený. „Tak to jste mě zaskočil. S nikým nejednám, nikdo o tom se mnou nemluvil. Soustředím se jenom a pouze na záchranu Varnsdorfu ve druhé lize. Co bude v létě? To ještě uvidíme,“ dodal na závěr.