Mladý obránce je varnsdorfským rodákem, i když za místní klub nikdy nehrál. „Vlastně jednou jsem tu hostoval v ročníku U 19. To byla moje jediná zkušenost s Varnsdorfem“ zavzpomínal v rozhovoru pro Deník.

Jak se zrodil váš příchod z Liberce do Varnsdorfu?
Popravě se tohle hostování udělalo opravdu rychle. Ve čtvrtek jsem měl telefonáty s trenérem Oulehlou, v pátek absolvoval první trénink a v neděli hned první zápas za Varnsdorf.

A byl to povedený zápas, neboť jste doma porazili 2:1 silnou Jihlavu.
Na tuhle premiéru budu vždy rád vzpomínat. Porazili jsme velmi silný tým, navíc po opravdu dobrém kolektivním výkonu.

V kádru Varnsdorfu jsou hráči, které znáte. Je to tak?
Znám tady celkem dost kluků. Ať je to Matyáš Kazda, Petr Heppner, Vojta Barac, Eric Micovčák a další. Takže nějakou základnu kamarádŮ tady určitě mám (smích).

Vy ale pocházíte z Varnsdorfu. Kde nyní bydlíte?
Narodil jsem se ve Varnsdorfu a žil v Krásné Lípě, což je vlastně kousíček od Varnsdorfu. Aktuálně bydlím v Liberci, kde chci žít tak dlouho, jak to jen půjde. Bydlíme s přítelkyní a máme malé koťátko.

Takže jste s fotbalem začínal v blízkém okolí, souhlasí to?
Začal jsem v Krásné Lípě, kde jsem hrál do dvanácti. Následně jsem přešel do Děčína a když mě bylo 14 let, odešel jsem do Liberce.

Motal jste se okolo Varnsdorfu, ale nikdy předtím jste si tam nezahrál…
Hráli jsme proti sobě v přípravách, ale nikdy mě nelákalo tam jít. Byli to pro mě rivalové (smích). Před pár lety jsem tam hostoval v ročníku U 19, to bylo vše.

Jak jste vstřebal fakt, že jste v rozběhnuté sezóně změnil dres?
Musím uznat, že to je nezvyklé. Ale nestalo se mi to poprvé. Abych se mohl zlepšovat, potřebuji herní vytížení. A ve Varnsdorfu toho mohu dosáhnout. Nebylo na co čekat.

Měl jste alespoň základní přehled o tom, jaké má Varnsdorf výsledky?
Upřímně? Nesledoval jsem to. Zaregistroval jsem ten debakl 8:0 v Hradci Králové.

Jaké ambice máte ve Varnsdorfu?
Ambice? Samozřejmě ty nejvyšší. Nemyslím si, že budeme hrát o první místo. Máme mladý tým, ale rozhodně bychom se rádi pohybovali v horní polovině tabulky. Rád bych se udržel v základní sestavě a pomáhal klukům co to půjde.

Na svém kontě máte i jeden ligový start za Slovan Liberec. Jistě pěkný zážitek.
To jsou stále nádherné vzpomínky. Doufám, že to nebyl můj poslední ligový start. Bylo to ještě za trenéra Hornyáka. Hráli jsme proti Příbrami, kluci brzo vedli 4:0 a já jsem si díky nim mohl zahrát ligu. Byl to nepopsatelný pocit. Když nad tím přemýšlím, mám z toho ještě teď husí kůži.

Máte nějaké fotbalové sny?
Pravidelně hrát za Slovan Liberec a pak jít samozřejmě někam do zahraničí. Mým vysněným týmem je londýnská Chelsea.