Svěřenci Davida Oulehly v týdnu zvládli MOL CUP, na hřišti divizních Velkých Hamrů vyhráli jasně 4:0 a postoupili do dalšího kola. „Zápas jsme zvládli, kluci mohli dát více branek. Je to důležité pro pohodu mužstva, věřím, že nám to proti Jihlavě pomůže,“ doufá varnsdorfský kouč David Oulehla.

To Jihlava zatím za čtyři kola vybojovala deset bodů, zatím neinkasovala a je na prvním místě. Ovšem do Varnsdorfu jezdí nerada. Za tři zápasy tady nedala ani jeden gól a vybojovala jediný bod. V minulé sezóně tu prohrála 0:1.

„Čeká nás náročný zápas, ostatně každý venkovní druholigový duel je velice těžký. Varnsdorf do soutěže nevstoupil dobře a potřebuje bodovat naplno. Navíc bude maximálně motivován touhou odčinit nevydařený zápas v Hradci. Jde o kvalitní nepříjemné mužstvo, které se na nás velmi dobře připraví,“ zdůraznil asistent jihlavského trenéra Josef Mucha.

Domácí jsou v roli outsidera, neházejí ale flintu do žita. „Jihlava je jasný aspirant na postup a má silný tým. My ale hrajeme doma a budeme chtít udělat maximum pro úspěch a odčinit porážku z Hradce. Mužstvu plně věřím,“ má jasno Oulehla.

Vysočina aktuálně předposlední tým tabulky rozhodně nechce podcenit. „Výsledkový propadák na půdě Votroků je trochu matoucí, neboť Hradec zužitkoval skoro každou šanci, co měl. A pak už se to veze. Takový zápas se občas stane každému mužstvu, navíc jim scházel vykartovaný stoper Kubista. A v předchozích duelech Varnsdorf sice docela dost branek inkasoval, ale stejné množství jich dokázal vstřelit. Přes oba vysoké stopery se těžko budeme prosazovat vzduchem. Ve středové řadě budou určitě nebezpeční Breda a Rudnytskyy, kteří navíc dobře zahrávají standardní situace. A pozor si samozřejmě musíme dát nejen na ně,“ dodal Mucha.

Utkání 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se hraje v neděli od 17 hodin.