Informace Deníku potvrdil sportovní ředitel Prostějova Ladislav Dudík. „Líbila se nám jeho práce v Ústí nad Labem. Bylo znát, že kluky posunul. Je to zkušený borec, který toho má spoustu odehráno v elitních ligách. Jako trenér sice spíše začíná, ale měl se ve světě od koho učit,“ uvedl prostějovský funkcionář.

Jarošíka, který coby hráč sbíral tituly napříč Evropou a zahrál si v Rusku, Anglii, Skotsku či Španělsku, nečeká snadná úloha. Zopakovat třetí místo, na které tým došel pod předchozím koučem Pavlem Šustrem, jenž zamířil na Slovensko do Senice, to bude těžká robota.

Kandidáty na post po Šustrovi byli původně Daniel Šmejkal a Radoslav Kováč. Z různých důvodů ale námluvy nevyšly. „Jsem rád, že už to máme vyřešené a můžeme se pustit do práce,“ řekl Dudík.

1. SK Prostějov - SK Líšeň 1:3 (1:1)Solomon Omale
Prostějovské změny? Omale do Sigmy, další chceme udržet, prozradil Dudík

O hráče Prostějova je po úspěšné sezoně zájem, takže mužstvo projde jistou obměnou. V Olomouci by to měl vyzkoušet záložník Solomon Omale, Davida Píchala čeká start přípravy v Mladé Boleslavi.

„Zájem je i o další hráče, ale ještě to není hotové. Tak jak jsem věřil, že se toho v kádru moc nezmění, tak teď to vypadá trochu jinak. Určitě budeme potřebovat posílit. Času není nazbyt,“ připomněl Dudík, že přípravu na novou sezonu zahájí Prostějovští 21. června.