„Myslím si, že jsme v zápasu byli lepší na míči. Tedy kromě té špatné pasáže ze začátku druhé půle. V prvním poločase se nám podařilo vstřelit branku ze standardní situace, Chrudim do té doby hrozila pouze ze standardních situací a centrů z krajů hřiště,“ řekl domácí obránce Marek Richter, který ve 12. minutě zařídil vedoucí branku domácích.

Hosté ale po změně stran během šesti minut otočili výsledek. V 66. minutě krásnou střelou srovnal Ondráček, v závěru pak musel dvakrát Varnsdorf podržet brankář Radek Porcal.

„Ve druhé půli jsme nastřelili tyčku, potom jsme dokázali srovnat na 2:2. Mrzí nás, že jsme doma neudělali tři body, ale takový je občas fotbal,“ zklamaně dodal Richter.

„Zápas byl v takových vlnách. Domácí měli skvělý vstup do zápasu a vytěžili z toho branku. Popravdě jsme moc nestíhali, byl jsem naštvaný. Postupem času jsme hru vyrovnali, až jsme byli nebezpečnější. O poločasu jsme si řekli, s čím jsme sem přijeli, protože takhle se o „život“ nehraje,“ zdůraznil chrudimský kouč Pavel Jirousek.

„Do druhé půle jsme měli raketový nástup, byli jsme nahoře a vedli. Ale domácí opět zareagovali a dostali nás pod tlak, z čehož přišla vyrovnávací branka. Nakonec jsme to ale mohli rozhodnout my,“ dodal Jirousek.

„Dobře jsme vstoupili do utkání. Vstup do utkání byl přesně takový, jaký jsme si řekli, jak jsme se chtěli prezentovat. Po vstřelené brance jsme ale přestali hrát, zatáhli se a dali soupeři prostor ve středu hřiště. Věděli jsme, že jestli nás Chrudim může ohrozit, tak jedině z rychlého přechodu nebo ze standardky. A my tam uděláme dva naprosto hloupé fauly a dostaneme dva góly. Na druhou stranu jsem rád, že kluci ukázali charakter a vrátili se do zápasu,“ uzavřel vše varnsdorfský kouč David Oulehla.

FK Varnsdorf – MFK Chrudim 2:2 (1:0)

Branky: 12. M. Richter, 66. Ondráček – 47. Kesner, 53. Kesner. Rozhodčí: Houdek – Kožár, Šimáček. ŽK: Rybička, Langr, Sulík (Ch). Diváci: 302.

Varnsdorf: Porcal – M. Richter, Zbrožek, M. Kubista, Heppner – Kocourek (79. Votava), Bláha, Rudnytskyy (72. Barac), Ondráček – Dordić, Schön.