Po hodině hry bylo defacto po zápase. Ústecký Bílek, který kdysi hrával i za Varnsdorf v 63. minutě třetím gólem uzemnil domácí snahu. „Spadl mi kámen ze srdce. Jeli jsme do Varnsdorfu s respektem, víme, že se nám proti němu dlouhodobě nedaří. Eliminovali jsme silné stránky domácích. Udělali jsme změny v rozestavení a pomohlo nám to,“ pochvaloval si spokojený ústecký kouč Aleš Křeček.

Domácím se herně vůbec nedařilo. Jak v obraně, tak útoku. „Soupeř nás předčil, my jsme hlavně v prvním poločase nehráli dobře. Vázla nám rozehrávka, bylo to pomalé, nepřesné. Ústí nás předčilo ve středu pole. Hosté byli agresivnější, pohyblivější. Ve druhém poločase jsme změnili rozestavení a trochu nám to pomohlo. Opticky tam byly nějaké situace, ale vyloženou šanci jsme neměli. To pak nemůžeme pomýšlet na nějaký dobrý výsledek,“ uznal smutný kouč Varnsdorfu David Oulehla.

Před reprezentační pauzou se tak lépe naladili hráči z krajského města. „Vyhráli jsme tady zaslouženě, jsem za to moc rád,“ dodal Křeček. „Je to fotbal, výsledek odpovídá dění na hřišti. My si to musíme rozebrat, čeká nás opravdu hodně práce. Věřím, že to zvládneme,“ uzavřel vše Oulehla.

Dvaadvacet branek za sedm zápasů. Varnsdorf má tak průměr více než tři inkasované góly za zápas. Nepomohla další nová akvizice v sestavě. K Lehoczkimu si do středu obrany stoupl Ngimbi. „Musíme se zlepšit týmově, je pravda, že branek dostáváme hodně. Nezačali jsme zápas špatně, ale první branka nás položila. Místo, abychom se nahecovali, stane se pravý opak. Pak to bylo takové ustrašené. A co s tím? Musíme zapracovat na tréninku a věřit, že se to zlepší," pokrčil rameny varnsdorfský obránce Ondřej Lehoczki. 

FK Varnsdorf – FK Ústí n. L. 0:3 (0:2)

Branky: 5. Bassey, 32. J. Peterka, 63. M. Bílek. Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Klupák. ŽK: Ngimbi, Bláha, Ondráček, Breda, Rudnytskyy – Peterka, Písačka. Diváci: 872.

Varnsdorf: Samoel – Finěk, Ngimbi, Lehoczki, Heppner (39. Houser) – Bláha, D. Breda, Kocourek, Ondráček (53. Kazda), Rudnytskyy (79. Schön) – Micovčák.