Jediná branka nedělního duelu přišla už po dvaceti minutách. Postaral se o ní nejzkušenější hráč domácích. Pavlo Rudnytskyy. Ten si naskočil na centr a hlavou překonal Pastornického.

Na hřišti pak nebyla k vidění žádná velká fotbalová show. Domácí bránili hubený náskok, druhou branku mohl přidat po Kocourkově pobídce Schön, který ale nedokázal překonat třineckého gólmana. V 70. minutě pak Kocourek po rohovém kopu Třince vykopával míč z brankové čáry.

Adam Richter, brankář FK Varnsdorf.
Varnsdorfský brankář Richter: Největší inspirace? Conor McGregor

Tři body ale zůstaly v Kotlině a Varnsdorf tak prožívá dobrý start do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Navíc svěřenci David Oulehly napravili konec v tuzemském poháru. V sobotu 12. září hraje Varnsdorf na půdě Líšně.

„V prvním poločase nám nabídl soupeř svou chybu možnost jít do vedení. A my to využili. První půlka byla z naší strany velmi dobrá a mohli jsme zápas rozhodnout. Bohužel kluci nepřidali druhou branku. Po změně stran byl soupeř lepší, dostal nás pod tlak. Na druhou stranu jsme měli hodně věcí do přechodu a mohli utkání rozhodnout. To se nám nepodařilo. Jsou to pro nás důležité body. Vážíme si jich. Mužstvo pracovalo a dřelo. Kluci skákali do střel, šli na svou hranu. Pozor, pořád máme co zlepšovat. Čtyři body po dvou zápasech? To je dobré," řekl trenér Varnsdorfu David Oulehla.

FK Varnsdorf – Fotbal Třinec 1:0 (1:0) B: 19. Rudnytskyy. R: Matějček – Klupák, Antoníček. ŽK: A. Richter, Zbrožek, M. Kubista, Kocourek – Foltyn, Janoščín, Celba. Diváci: 358.

Varnsdorf: A. Richter – Lehoczki, Zbrožek, Hasil, Heppner – Bláha, Kocourek – Schön (85. Minsung), Ondráček (62. M. Kubista), Rudnytskyy (78. L. Novák) – M. Richter.