„Prvních patnáct minut jsme odehráli slušně a diktovali tempo hry. Poté naše hra opadla a začali jsme být nepřesní, čímž jsme dostali domácí na koně. Mohli jsme inkasovat po standardní situaci, kterou jsme neuhlídali a přestali jsme hrát úplně,“ zlobil se trenér Varnsdorfu Pavel Drsek.

Vstup do druhé půle jeho celku nevyšel, po sedmi minutách dostal Třinec do vedení Dědič. „O poločase jsme upozorňovali, že nám Třinec může dát gól ze standardní situace a to se také stalo, jen to bylo z autového vhazování. Sestavu jsme prostřídali a nakonec jsme z posledního rohu dokázali skórovat. V zápase jsem nebyl spokojen s kvalitou centrů, pomalých přihrávek a také s nedostatečný zakončením,“ pokračoval Drsek.

Bod ze hřiště soupeře se ale určitě počítá, Varnsdorf je aktuálně na šestém místě tabulky. „Čekal bych, že třineckého brankáře více prověříme, i když hrál Třinec hodně se zataženou obranou. Na druhou stranu jsem rád, že to kluci nevzdali a věřili ve vyrovnání do poslední minuty,“ dodal na závěr Pavel Drsek.

„Byli jsme o dost lepší, dali jsme pěkný gól a náš náskok jsme mohli pojistit. Kdybychom dali další branku, bylo by po zápase. Bohužel, nedali jsme dvě nebo tři šance a v závěru přišel trest,“ uvedl kouč Slezanů Martin Zbončák.

Fotbal Třinec - FK Varnsdorf 1:1 (0:0)

Branky: 52. Dedič – 90+4. Richter. Rozhodčí: Nehasil – Machač, Matoušek. ŽK: Ba – Zbrožek. Diváci: 423.

Třinec: Hasalík – Bolf (46. Szewieczek), Foltyn, T. Ba (34. Bedecs), Javůrek – Omasta, Habusta, Machuča, Kania (87. Hýbl) – Juřena (90+2. Petráň), Dedič. Trenér: Zbončák.

Varnsdorf: A. Richter – M. Richter, Kouřil, Hušek (60. Rudnytskyy), Heppner – Bláha, Žák (78. Velich) – Schön (82. Ondráček), Kocourek (60. Lauko), Radosta (60. Zbrožek) – Dordić. Trenér: Drsek.