Po dvou cenných vítězstvích nad Hradcem Králové a Jihlavou hrají v sobotu Severočeši v Chrudimi.

„Chrudim se dlouhou dobu pohybovala na špičce třetí ligy. Ačkoliv je to soupeř, který má jiné ambice, než Hradec a Jihlava, rozhodně nás nečeká nic lehkého,“ má jasno trenér Varnsdorfu David Oulehla.

Nováček druhé ligy podle něj bude hrát otevřenou partii. Tuhá defenziva? Tu od Chrudimi nečeká. „Zatím se prezentují tím, že prostě chtějí hrát fotbal. Ve svém kádru mají řadu šikovných fotbalistů. Jmenovitě jsou to Froněk, Kestner, nebo Sixta,“ zdůraznil.

Obětavost, pracovitost, hladovost. Přesně tyhle vlastnosti vystihovaly výkony Varnsdorfu v posledních zápasech. „My musíme navázat na to, jak jsme odpracovali utkání proti Hradci a Jihlavě. Pevně věřím, že navážeme na naše zlepšené výkony,“ věří.

Tým z Kotliny v repre pauze sehrál přátelské utkání s Mladou Boleslaví, kde prohrál 2:4. „Měli jsme vlastně regenerační týden, takže vše bylo volnější. Na marodce je stále Pavlo Rudnytskyy, ostatní by měli být v pořádku,“ prozradil mladý kouč Varnsdorfu.

Ten má v týmu zajímavého útočníka, který je zatím ve zkušebním období. „Ondřej Jankele to má divoké. Pochází z Pardubic, prošel Chrudimí, ale hraje za Jílové u Prahy. Je tu zatím na zkoušku, proti Boleslavi dal branku. Ale jak to bude dál? To vám zatím nemůžu říct,“ pokrčil rameny.

Na hřišti chrudimského nováčka se bude hrát už v 10.15. Na Varnsdorf tak čeká odjezd v brzkých ranních hodinách. „Nevidím v tom problém, beru to prostě tak, jak to je. K fotbalu to prostě patří, nelze se na to vymlouvat. Pokud hráči půjdou brzo spát, tak se to prostě zvládne,“ dodal.

Vedoucí Ústí se pokusí protáhnout sérii bez prohry v sobotu od 16.30 v Prostějově.