Zvířata potřebují každodenní péči chovatelů, ať je horko nebo mráz, svátek nebo všední den. A i v době nouzového stavu tomu není jinak. Pokračuje se i v započatých projektech a také na přípravách celého areálu na otevření a na hlavní návštěvnickou sezónu.

„Přestože k nám návštěvníci nemohou, snažíme se jim přinášet i nadále informace o dění v zoo prostřednictvím webových stránek a facebookového profilu, kde jsou k vidění kromě aktuálních fotografií i krátká videa natočená chovateli. Jsou to momenty z jejich práce a ze života zvířat, které teď nemohou lidé vidět naživo,“ uvedla tisková mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková.

Litevská vědkyně Dovilė Barcytė.
Jméno po Ostravě. Mladá vědkyně pojmenovala nový rod řas

„Z reakcí lidí je patrné, že se o dění v jejich zoo stále zajímají a že se těší, až se brány zoo opět otevřou. Často také nabízejí svou pomoc, čehož si velmi vážíme. S ohledem na okolnosti a současná omezení je pro nás nejlepší formou pomoci finanční příspěvek,“ doplnila.

Přispět na každodenní provoz zoo mohou zájemci dvěma způsoby – symbolickou adopcí některého ze zvířat (podrobnosti zde) nebo vkladem libovolného finančního příspěvku na účet k veřejné sbírce (2120217/0100).

„Za každý příspěvek budeme velice vděčni,“ uzavřela Nováková.

Natáčení speciálního streamu baletu NDM v rámci projektu Divadlo pod rouškou 9. dubna 2020 v Ostravě. Brittany Catalinas Haws (Angličanka) a Yago Catalinas Heredia (Španěl) – fragment z Labutího jezera.
Roztančená Ostrava. Členové baletu tančili v ulicích jako na divadelních prknech