Zastupující tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák uvedl, že Operační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje nasměrovalo některé jednotky přímo na místo události, další pak na vhodná místa ve směru toku. Podle ohlášení jednu z osob unášel proud řeky. 

Tělo posledního hledaného mladíka se našlo v sobotu dopoledne. Smutnou zprávu zveřejnili policisté na sociální síti.

Tragické utonutí na splavu Kamenec ve Frýdlantu nad Ostravicí, 2. dubna 2021.
VIDEO: V Ostravici se topili tři muži. Ani jeden nepřežil

„Po příjezdu na místo tonutí již byla jedna z osob vytažena z vody a resuscitována, další dvě byly pohřešovány. Velitel zásahu požádal Povodí Odry o dočasné snížení průtoku vody v řece,“ sdělil mluvčí hašičů Jakub Kozák v večernímu zásahu s tím, že hasiči následně zahájili průzkum jezů.

Zdroj: Youtube

A to na člunech uvázaných na traverz lanovou technikou, zároveň prozkoumávali oba břehy řeky ve spolupráci s policisty i s vojáky, kteří v současné době posilují policejní hlídky. Ze vzduchu se do pátrání po pohřešovaných zapojily i vrtulníky Letecké záchranné služby a Policie ČR, který byl vybavený termovizní kamerou.

Zdroj: Deník/Lukáš Ston

„Jednoho tonoucího se podařilo z řeky vytáhnout policistům kousek pod místem události. Ihned zahájili resuscitaci. Do té se následně zapojili i hasiči a zdravotníci - zraněný byl následně v kritickém stavu převezen do nemocnice,“ doplnil Jakub Kozák s tím, že třetího pohřešovaného se v průběhu pátečního zásahu nepodařilo nalézt ani přes nasazení policejních potápěčů. Pátrací akce skončila ve 22 hodin.

Tělo posledního hledaného muže našli policejní potápěči v sobotu dopoledne.

Nyní bude probíhat další vyšetřování. Mimo jiné se bude prokazovat, zda v utonutí mladých lidí nehrál roli alkohol, což je podle ohlasů na místě od svědků události velmi pravděpodobné.