„Ocenění Světová škola si velmi vážíme, nejen proto, že je zaštítěno velmi prestižními humanitárními organizacemi Člověk v tísni a ADRA, ale také proto, že jsme se zařadili po bok dalších 114 českých škol, které se aktivně zajímají o globální témata a snaží se je aplikovat na lokální úrovni“, hodnotí projekt koordinátor z děčínského gymnázia Mgr. Bc. Martin Nosek.

Šest studentek se zúčastnilo Summitu v Praze, kterému předcházelo reflektivní setkání, kde si školy dávaly zpětnou vazbu ke svým projektům. Cílem projektu Gymnázia Děčín je kompletní revitalizace prostoru Komenského náměstí v Děčíně ve spolupráci s místními architekty i dalšími odborníky a v kooperaci s ČVUT Děčín fakultou dopravní, Evropskou obchodní akademií i Základní školou Komenského. Město Děčín se školou podepsalo memorandum o spolupráci.

V příštích dnech plánují studenti a studentky gymnázia osadit travnaté plochy náměstí improvizovaným sezením, které načrtne budoucí možnosti prostoru. V dalším školním roce se pak budou zabývat 3D modelováním prostoru a projekt opět v květnu vyústí happeningem, který bude obohacen o výstavu návrhů náměstí a bude mít také kulturní program.

Martin Nosek

Poslední ZUŠkohraní v OC Pivovar.
FOTO, VIDEO: Poslední ZUŠkohraní školního roku nadchlo