„Upečte přání pro osamělého člověka, bezpečně mu ho předejte a prostřednictvím veřejné facebookové skupiny Spolu pečeme přání se podělte s ostatními, jak jste tvořili. Protože ale nechceme osamělé lidi přivést do jakkoliv nebezpečné situace, tak prosíme, abyste nezveřejňovali jejich obličeje,“ vyzývá v rámci projektu Robert Zauer z teplické organizace.

Po úspěšném letním projektu Česko jde SPOLU na piknik, kdy lidé z různých koutů Česka první srpnovou neděli společně poseděli na trávě napříč mapou republiky, se v případě předvánočních aktivit tohoto spolku jedná opět o celorepublikovou akci. „Prostřednictvím natočeného krátkého videa vyzýváme lidi z celého Česka, aby o Vánocích mysleli na osamocené spoluobčany, a aby jim s rodinou vytvořili vánoční přání, které jim bezpečně předají tak, aby nemohlo dojít k nákaze koronavirem,“ pokračuje Robert Zauer.

Vše je v krátkém videu jednoduše vysvětleno. Je to zároveň aktivita pro rodiny s dětmi, které už často neví, jak děti zabavit za současných omezení. „Při předávání přání pak může dojít k prvotnímu náznaku vztahu s obdarovaným, na který mohou v budoucnu navázat a budovat vzájemnou pospolitost. A právě pospolitost napříč společností je hlavní téma všech našich dobrovolnických a osvětových aktivit,“ dodává zástupce Spolu proti samotě.

Organizátoři k této akci připravili facebookovou skupinu - https://www.facebook.com/groups/886157611916107/, kam mají jednotliví tvůrci v případě zájmu dávat fotografie a zaznamenávat příběhy z jejich tvoření a předávání přání.

„Podobně jako celorepublikový piknik i vánoční osvětové aktivity chceme realizovat každý rok. Věřím, že s čím dál větším ohlasem veřejnosti,“ uzavírá Robert Zauer.

Své příspěvky z pečení přání můžete poslat e-mailem na decinsky@denik.cz. Rádi je uveřejníme v novinách i na webu. 

Zdroj: Youtube