Městská knihovna Děčín zve na 2+KK
Kdy: Pátek 26. listopadu od 18 hodin
Kde: Městská knihovna Děčín Za kolik: zdarma

Městská knihovna Děčín zve na další Knihovnické křeslo pro dva. Tentokrát s děčínskou rodačkou Lucií Hermannovou, která představí svou prvotinu báSNĚNÍ, a Šimonem Leitgebem, letošním laureátem Ceny Jiřího Ortena. Hudební doprovod: multiinstrumentalista Radek Šafařík, moderuje Radek Kolínský.

Den pro dětskou knihu
Kdy: 27. listopadu od 9:30
Kde: Městská knihovna, Děčín

Městská knihovna v Děčíně pořádá 27. listopadu den zaměřený na děti. Program je následující: 9.30 Povídejme si. Interaktivní workshop herečky Báry Milotové na motivy pohádek Karla Čapka. - 10.30 Nedopečený koláček. Pohádka divadla Loutky bez hranic. Po pohádce vánoční cukrářská dílna. + fotokoutek, hraní s písmenky, pexesoklání, vánoční dílny.

Zámek Děčín chystá první adventní koncert
Kdy: Neděle 28. Listopadu od 18 hodin
Kde: Kaple svatého Jiří, Děčín
Za kolik: 180/160 korun
Děčínský zámek chystá první adventní koncert – Duo Kchun: Purgatio. Projekt Purgatio je naprosto ojedinělé audiovizuální dílo, spojující gregoriánský chorál, renesanční polyfonii, mluvené slovo a kresbu světlem v jeden celek.

Bazárkobraní v Rákosníčku vás zaujme
Kdy: Neděle 28. listopadu od 10 hodin
Kde: Rákosníček Děčín (spodní tělocvička, vstup z boku objektu)

Spolek Rákosníček Děčín pořádá v neděli 28. listopadu od 10 hodin další bazar. Nakoupit zde můžete například dětské hračky nebo domácí výrobky. Akce probíhá v Rákosníčku Děčín. Vstupné je 20 korun. Pokud chcete prodávat, je nutná registrace na emailu kackacbazar@email.cz. Poplatek je 200 korun.

Vánoce pod knihovnou
Kdy: pátek 3. prosince od 10 do 18 hodin
Kde: Městská knihovna Děčín
Za kolik: zdarma

O vánoční hudební doprovod se postará Tomáš Kostka a Iva Šulcová a také děčínský pěvecký sbor SaH.    Občerstvení se bude podávat v infocentru, i před ním. Děčínská káva, svařené víno, bombardino, horká čokoláda, párky v rohlíku, polévka, klobásky na grilu a mnoho dalšího.