Předchozí
1 z 6
Další

Raplík

RaplíkZdroj: Městský útulek Děčín

Raplík je asi roční kříženeček, nalezený 15. 5. 2023 v České Lípě. Raplík je velice veselý a kontaktní pejsek, který je rád ve společnosti lidí. Je bystrý, pozorný, akční a dychtivý se něco naučit. Bude ideálním parťákem do nepohody pro člověka, který chce kamaráda na výlety, a klidně i nějakou kynologickou aktivitu, jako je dogfrisbee, agility a jiné. Raplík je čipovaný, bohužel čip není zaregistrovaný. Není to žádný obřík. Výšku má 45 cm a váží necelých 14 kg. Má krátkou srst, není vhodný pro celoroční pobyt venku.

Bax

BaxZdroj: Městský útulek Děčín

Moskevský strážní pes, jehož je Baxík představitelem, je plemeno, které má již ve svém názvu účel využití. Je to velký, sebevědomý pes, který je věrný a oddaný své rodině a umí si velice dobře ohlídat to, co je mu svěřeno. Baxík je mladý, je narozen 21. 10. 2021. Je to prakticky ještě štěně. Výšku má v kohoutku 75 cm, na váhu se nám ho zatím nepodařilo dostat, ale odhadem kolem 50 kg má. Není moc zvyklý na pohyb v budově, je zvyklý na pobyt venku. Je klidný, rozvážný, sebevědomý, vůči cizím zpočátku ostražitý.

Pro Baxíka hledáme adekvátní domov u zodpovědného člověka, který těmto plemenům dobře rozumí, zná jejich mentalitu a ví, co od nich může čekat. Ideální by byl dům s velkým řádně oploceným pozemkem. Baxík bude na své rodině závislý, bude jí chtít být nablízku a chránit ji.

Aktualizace 1. 6. 2023: Baxík se rozkoukal. Budovou na vodítku už v klidu projde, trénujeme. Na všechny v útulku si zvykl. Vyžaduje mazlení a velmi rychle se nechá vyprovokovat ke hře. Když se rozvášní, poskakuje jak poník a láskou vás oslintá od hlavy až k patě. Když ho pustíme volně v areálu, vše prolustruje, ale za chvilku přiběhne, opře se o člověka a chce být u něj. Evidentně vyžaduje lidskou společnost. Takže pokud máte velký dům, velkou zahradu, zkušenosti, dostatek financí na kvalitní baštu a čas se Baxíkovi věnovat po všech stránkách a chcete psa, který ochrání vše, Baxík je ideál.

Sisi

SisiZdroj: Městský útulek Děčín

Sisi je pravděpodobně samička zakrslého králíčka, kterou 20. 5. 2023 ve večerních hodinách lovila na Červeném vrchu kuna. Sisi byla zdárně zachráněna. V útulku jsme ji dali do kupy. Měla přerostlé drápy a okolo zadečku chuchvalce špinavé srsti. Sisi čeká veterinární prohlídka a pak nový domov. Je kontaktní, hodná. 

Pepča

PepčaPepčaZdroj: Městský útulek Děčín

Další nebožátko do party… Začínáme mít pocit, že se některým lidem vypařuje mozek. Je normální, nechat stav zvířete dojít do takové fáze, že se nemůže ani pořádně nažrat? Proč si někteří lidé pořizují zvířata, když na ně kašlou? Na chlast a cigára a jiné blbiny mají finance, ale nechat ošetřit zvíře, to je jim líto vysolit kačky? No, snad se nám Pepču podaří dát do kupy… Nalezen 22. 5. 2023.

Aktualizace 29. 5. 2023: Jak málo stačí… Veterinární péče a každodenní ošetřování je vidět na první pohled. Ještě to není stopro, ale to doladíme za pár dnů. Dobře baštíme, sluníme se, povídáme si ukřičenými vrabčáky a určitě je nám o hodně lépe, nemyslíte?

Aron

AronZdroj: Nikol Pospíšilová

Do útulku byl přijat 28. 7. 2020, našel nový domov, ale brzy se vrátil zpět do útulku. Aron byl po příchodu do nového domova sice milován, prošel výcvikem, ale bohužel i hodně rozmazlován. Z dostupných informací víme jen toto: když ležel na gauči a byl rušen, dal najevo svou nelibost tím, že se prostě ohnal. Vždy šlo o upozornění. Z ohnání zůstal šrám na tváři a strach z něj u člena rodiny. Bohužel Aron putoval do útulku, jiná možnost nebyla.

Aron si prožil těžké chvíle, teď čeká na nový domov
Pes se zlomenou duší. Aron stále čeká na nový domov

Aron je vhodný k někomu, kdo ví, jak se chovat k těmto plemenům, umí nastavit pravidla a je autoritativní, ale spravedlivý šéf. Nedoporučujeme ho jako módní doplněk, nebo doplněk na zvýšení ega. Pouze do rodiny bez dětí! Aron má rád svou pohodu a klid, není až tak závislý na člověku. Může být v bytě, kde bude mít své místo (ne postel, gauč atd.), ale byl by rád i venku. Tam pouze za předpokladu, že bude mít parádně zateplený prostor s výhřevným systémem, dostatek kvalitní potravy, vodu, dostatek podnětů a samozřejmě procházky. Aron má rád procházky, když má náladu a když je pěkné počasí. Nemá rád tělesnou manipulaci. Jako společník, po kterém toho nebudete moc chtít, bude ideální. Na procházce psy ignoruje. S fenami se snese, štěnda snáší celkem dobře, k samcům spíše ne.

Městský útulek Děčín

Městský útulek Děčín.Zdroj: ArchivAdresa útulku: Pod Chlumem 408, 405 02 Děčín III - Staré Město (lokalita nad Semprou a.s.- závod Děčín)
Telefon: 605 801 617
E-mail: utulek@mmdecin.cz
Otevřeno: úterý až neděle 9 – 12 a 13 – 17 hodin

Aktuální nabídku zvířat sledujte také na facebooku děčínského útulku.