Aktuální situace přinesla neočekávané náklady také azylovým domům, ústavním zařízením a dalším neziskovým institucím. „Po celý rok hrdě podporujeme dětí a rodiny ze sociálně ohroženého prostředí. V tomto náročném období chceme být partnerem o to víc a usnadnit organizacím jejich každodenní fungování,“ říká Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert.

Pomůcky pro domácí výuky i dezinfekce

Příspěvek, o který už nyní organizace ve zrychleném grantovém řízení žádají, mohou použít například na nákup ochranných pomůcek, dezinfekce, vitamínů nebo na pokrytí personálních nákladů spojených s doučováním dětí a další péčí během koronavirové krize.

„Přejeme všem především hodně zdraví a věříme, že už brzy se budeme moci vrátit ke všem volnočasovým aktivitám, které s radostí podporujeme,“ uzavírá Petra Režná.

Nadační fond Albert v loňském roce oslavil 10 let svého působení. Mezi dlouhodobé aktivity nadace patří projekty Bertík pomáhá, Obchůdky s Albertem, Do Alberta na praxi nebo vzdělávací program Zdravá 5, který je akreditovaný MŠMT.

Jiří Mareček, ředitel komunikace

Šití roušek. Ilustrační foto.
Projekt Musíme to zastavit propojuje dobrovolníky i v Ústeckém kraji