Realitní kancelář inzeruje chalupu jako zcela unikátní objekt v přírodě. Výjimečný je nejen luxusním zázemím pro ubytované včetně vlastní koupelny u každého pokoje, ale i použitými materiály, designem a uměleckými díly v interiéru. 

„Jedná se o ojedinělou novostavbu, kde venkovní charakter objektu zapadá do přírodního rázu lokality, nicméně interiér odpovídá nejmodernějším trendům pro komfort a pohodlí majitele. Materiály byly použity s důrazem na kvalitu a design. Určitá část byla pořízena v zahraničí,“ stojí na webu realitní kanceláře.

Marek Dalík opouští vězení
Práce v penzionu? Lobbista Dalík neměl ve vězení výhody, rozhodlo ministerstvo

Chalupa stojí na břehu řeky Bělé. Každý pokoj má vlastní sociální zázemí, v domě je tak celkem pět koupelen a pět toalet, sauna, místnost domácího kina nebo obývací prostor katedrálního typu, který přechází do horního podlaží. „Tyto prvky dodávají objektu absolutní komfort a luxusu,“ stojí v nabídce.

Majitel si vyhrazuje právo vybrat kupce

Zajímavostí je, že součástí kupní ceny je kompletní vybavení domu krom několika předmětů. Podle fotografií se v domě nachází řada uměleckých děl. Lidé pohybující se v oblasti umění na snímcích identifikovali díla současného umělce Ondřeje Brodyho nebo Mikuláše Medka. Realitní kancelář avizuje, že si majitel vyhrazuje právo vybrat kupujícího.

Chalupa byla postavena kolem roku 2012. Podle katastru nemovitostí je jejím majitelem Marek Dalík. Ten byl někdejším tajemníkem českého premiéra Mirka Topolánka. V červenci 217 byl odsouzen k pětiletému vězení za pokus o podvod a k zaplacení čtyř milionů korun v kauze nákupu obrněných vozidel Pandur pro českou armádu. V ní si měl říct o půlmiliardový úplatek.

Lobbista Marek Dalík (vpravo) stanul 18. listopadu 2019 před Okresním soudem ve Znojmě, který začal projednávat jeho žádost o podmíněné propuštění z vězení. Za podvod při nákupu Pandurů dostal pět let vězení. Odpykal si půlku trestu
Lobbista Dalík strávil část trestu v luxusním penzionu. Hlídala ho majitelka

Dalík byl z vězení podmínečně propuštěn v listopadu 2019. Už před nástupem do vězení Marek Dalík avizoval, že se odstěhuje z České republiky. „Mám tu nějakou firmu, kterou budu mít dál, která mi vydělává peníze, ale žít tu nebudu. Myslím, že se ke mně naše země nezachovala dobře, ani lidé v této zemi. Nelíbí se mi česká mentalita,“ řekl v roce 2017 pro zpravodajský server Neovlivni.cz.