Po odchodu Tomáše Vyorala do Nymburku je v Děčíně rozehrávačkou jedničkou. Ondřej Šiška (23 let) proti Olomoucku ukázal, že novou roli zvládá.

„Leží na mě větší zodpovědnost, než v předešlých sezonách. Ty dva roky s Tomášem mě hodně daly. Užívám si to, ale nesmím usnout na vavřínech,“ pravil rodák z Přerova.

Válečníci zvládli roli favorita a vůbec v prvním vzájemném utkání proti Olomoucku vyhráli rozdílem dvanácti bodů. „Tak nějak jsme nevěděli, co od soupeře čekat. Za výhru jsme rádi. Podle mě to ale mohlo být vyšším rozdílem. I když to byl útočně laděný zápas, dostat 84 bodů je podle mě skutečně moc,“ přiznal.

Děčín zatím v obraně nezáří, ve všech třech zápasech, které zatím v nejvyšší soutěži odehrál, dostal před 80 bodů. „My máme hru založenou na obraně. A musíme to zlepšit. To je jasné,“ podotkl.

Ze žáka se stal učitel. Šiška je v roli prvního rozehrávače, záda mu kryje Lukáš Feštr, který přišel z USK Praha. „Spolupráce zatím funguje. Naší výhodou může být fakt, že máme s Lukášem odlišný styl hry. Naši soupeři se tak musí připravit na dvě varianty. A to není pro někoho příjemné. Pevně věřím, že se budeme s Lukášem zlepšovat,“ doufá Šiška.

Dvě výhry, jedna porážka. To je aktuální bilance Severočechů. „Svitavy mají kvalitní tým, na USK jsme měli vyhrát. Ale soupeř nás trochu překvapil, hlavně rozehrávačem. Proti Olomoucku jsme vyhráli zaslouženě,“ zdůraznil.

Už tuto sobotu 14. října přijede do Děčína Nymburk. A s ním právě ex-děčínský Tomáš Vyoral. „Nechci Nymburk podceňovat, ale myslím si, že už nemá tak velkou sílu a kvalitu. V minulé sezóně jsme ho v jednom zápase na domácí půdě měli na lopatě. Tak proč to nezopakovat a nedotáhnout až do konce,“ dodal s úsměvem.