„Po epické bitvě s Opavou nás čeká Nymburk, a že to bude těžká písemka je myslím nad slunce jasné. Ale my jsme si už jednou letos dokázali, že můžeme mistrům konkurovat, a proto musíme všichni věřit, že to lze zvládnout znovu," burcuje trenér Děčína Pavel Budínský, jehož družina bojovníků před třemi dny pokořila doma Opavu 112:109 až ve druhém prodloužení. V Maroldovce to letos bylo už druhé prodloužení, přičemž to první bylo pravě proti dnešnímu soupeři z Nymburku (81:83).

„Nymburk bude nažhavenější a odhodlanější prokázat svoje nesporné kvality, které jsou na obou polovinách hřiště oříškem pro všechny týmy. Navíc se předpokládá, že nastoupí Howard Sant-Roose, který v předvánočním utkání v Děčíně chyběl, a jenž je dle mého názoru nejdůležitějším hráčem soupeře. Máme se na co těšit a já věřím, že donutíme naším výkonem hrát Nymburk basketbal nejvyšší kvality," věří kouč, který bude zřejmě postrádat kapitána Jakuba Houšku. Ten laboruje se zraněným kolenem a nad jeho startem visí otazník.

„Pokud budeme chtít s Nymburkem držet krok jako v minulém domácím zápase, budeme muset předvést nadstandardní výkon na obou koncích palubovky. Klíčem bude zabránit rychlé hře Nymburka a naopak prosadit se v útoku proti dobré nátlakové obraně. Očekávám fyzicky velmi náročné utkaní," doplnil křídelník Lukáš bažant.

Největší hit 2. kola skupiny A2 začne v úterý od 18.00.