Po odehrání základní části bude čekat první tři celky nadstavbová část, ve které se utkají každý s každým. Výsledky ze základní části se celkům započítávají. Vítězné Louny doprovodí mužstva Teplic a Chomutova.

Teplice zvládly duel v Ústí nad Labem. Po výhře 79:74 nad béčkem Slunety si zajistily druhé místo v tabulce. „V utkání jsme ani jednou neprohráli, zvítězili jsme zaslouženě,“ komentuje plný bodový zisk hráč Teplic Karel Suska.

Čtvrté utkání v řadě ovládl děčínský Horejsek. Svěřenci Radka Kroupy na domácí palubovce v pohodě přehráli oslabený Liberec 74:56.

„Hosté k nám přijeli pouze v šesti hráčích. Liberečtí se drželi ve hře zejména střelbou z trojkové vzdálenosti. Nám se povedlo během prvního poločasu vypracovat si desetibodové vedení. Ve druhém poločase docházely libereckým hráčům fyzické síly, čehož jsme využívali zejména v protiútocích. V posledních dvou minutách hry jsme dali sedm bodů v řadě,“ hodnotil utkání děčínský trenér Radek Kroupa.

První a poslední čtvrtina. Tak přesně tyto dva úseky hry sebraly šance Varnsdorfu na úspěch v Mostě. Slovan padl 57:92 a aktuálně je na osmém místě.

„Vyrovnaná hra byla vidět až do poloviny druhé čtvrtiny, kdy domácí tým změnil obranu na zónu, a tím nám do poločasu odskočil na osm bodů,“ připomněl trenér Jiří Beran.

Jeho svěřenci pak parádně vstoupili do poslední čtvrtiny. Jenže pak si domácí vzali oddechový čas a poslední úsek hry vyhráli 35:12! „Bohužel jsme to nezvládli a svými chybami, špatnou koncentrací a komunikací v obraně nedokázali zvítězit,“ litoval Beran.