V utkání 40. kola Mattoni NBL byl nejlepším střelcem. Ale ani to nestačilo Válečníkům na výhru proti Svitavám. Luboš Stria sice nasázel dvacet bodů, musel ale přijmout krutou a nečekanou porážku 78:79.
„Na Svitavách bylo vidět, že už jim o nic nejde. My jsme to ale hrubě nezvládli," nevykrucoval se děčínský košíkář.

Luboši, v předposledním domácím utkání vás překvapily Svitavy a vyhrály o jeden bod. Co se na palubovce stalo?
Soupeř hrál dobře v útoku, naopak náš systém v obraně byl špatný. Takhle se nebojuje o play-off, v defenzivě to bylo hodně špatné.

Svitavy navíc trefovaly neuvěřitelné koše, vám se navíc nedařilo ani po získaném útočném doskoku. Souhlasíte?
Myslím, že jsme měli tlak a Svitavy v útoku přehrávali. Ale ani po útočném doskoku, kdy to bylo otevřené, jsme neskórovali. Naopak hosté dávali těžké trojky z dálky, vycházely jim i střely přes hlavu nebo přes hráče.

Nebude to pro vás v konečné bitvě o výchozí pozici před play-off zbytečná ztráta?
To se ještě uvidí. Já osobně nekoukám na to, jestli budeme třetí  nebo šestí. Play-off je jiná soutěž, můžete porazit každého. Takže já nějak nepřemýšlím, zda je lepší začínat sérii doma, nebo na palubovce soupeře.

Do konce základní části zbývají čtyři zápasy. Jenže tři nadcházející hrajete venku. To není na závěr moc lehký program, co?
To máte pravdu. Na druhou stranu hrajeme s hratelným soupeři, se kterými máme pozitivní bilanci.  Je ale pravda, že venkovní zápasy nám moc nevoní. Budeme se ale snažit, abychom ve zbylých duelech byli úspěšní.

Přemýšlel jste už nad případným soupeřem pro vyřazovací boje?
Ani moc ne, já na to nejsem. Do Opavy je to dlouhá cesta, Ústí je zase blízko, ale je to také těžký soupeř. Rád se nechám překvapit. Sami víme, jak to bylo minule s Pardubicemi.

A derby s Ústím vás neláká?
To neříkám, hlavně pro diváky by to byla velmi atraktivní série.