Ústí, které po základní částí drží postupovou šestou pozici, vyzve v neděli Opavu (18.00). Bude to už třetí vzájemné střetnutí ve velmi krátkém časovém úseku. Naposledy Slezané vyhráli v Ústí pohárové utkání 21. ledna.

„Třetí zápas v relativně krátkém sledu proti Opavě na domácí palubovce. Popisovat silné a slabé stránky Opavy by bylo mrhání času. Oba týmy se dobře znají. Záležet bude především na přístupu a nasazení všech hráčů. Pevně věřím, že si hráči po porážce v Ostravě uvědomili, že bez tvrdé práce a dobře nastavené hlavy to nejde,“ připomněl středeční nezdar ústecký lodivod Antonín Pištěcký.

„Po zápase v Ostravě máme co napravovat. Musíme se vrátit k základům a plnit pokyny trenéra. Nyní už není prostor na ztráty, tabulka je hodně vyrovnaná a každý z A1 se chce vyhnout předkolu,“ burcoval pivot Pand Ladislav Pecka.

Do šestky se bude chtít vmáčknout i osmý Děčín, který má o víkendu pauzu. V příštím týdnu však čekají na úřadující vicemistry hned tři zápasy ve čtyřech dnech. A všechny s Opavou. V pondělí přivítají válečníci Slezany v úvodním čtvrtfinále Alpe Adria Cupu, ve středu odehrají v Opavě první utkání nadstavby a hned další den pohárovou odvetu.
„Bude to náročný trojboj s druhým týmem Kooperativa NBL. Navíc máme velké zdravotní problémy,“ upozornil trenér Děčína Tomáš Grepl.

„Nejsme v pozici, v jaké bychom být chtěli, ale nesmíme panikařit. Utkat se v takovém sledu třikrát s Opavou z nás musí dostat to nejlepší. Vidím to jako možnost ukázat boj, jaký Válečníci umí, dostat se na dobrou vlnu a mít druhou polovinu sezóny silnou,“ zvolal americký rozehrávač Lamb Autrey.