Raketový nástup, kdy po necelých šesti minutách vedli neuvěřitelných 18:1, nastartoval děčínské basketbalisty k premiérové domácí výhře v evropském poháru AA Cup.

„Měli jsme super vstup do zápasu, kdy jsme soupeři nedovolili žádný koš. Jediný bod dali ze šestky. Na úvod jsme se tedy hezky rozeběhli,“ glosoval výhru 98:80 nad slovinským klubem Tajfun Šentjur 28letý děčínský křídelník Tomáš Pomikálek, hvězda vydařeného večera. Do osobních statistik připsal k 27 bodům ještě 7 doskoků a 5 získaných faulů.

„Pro nás to je historicky první domácí vítězství v Alpsko-jadranském poháru, o kterém se rozhodlo v našem extrémně povedeném vstupu do utkání. Rychle jsme se ujali dvojciferného náskoku, hráli jsme s lehkostí a byli jsme koncentrovaní v obraně. Je to příjemná výhra, jsem rád, že se dařilo všem devíti hráčům,“ přidal hodnocení Pavel Budínský, trenér BK Armex Děčín, jenž se musel obejít bez obou Houšků a s kotníkem laborujícím Haladou.

Slovinský šampion z roku 2015 v konfrontaci s českým úřadujícím vicemistrem tvrdě narazil. „Chybělo nám více nadšení, vůle, energie a soustředěnosti. Děčín, který představuje dobrý, silný a fyzický tým, si dnes výhru zasloužil,“ uznal pro děčínský klubový web Andrej Zakelj, kouč hostujícího Tajfun Šentjur.

„Porazili nás snadno, ale víme, jak se připravit na další zápas na naší palubovce,“ vzkázal z kabiny poražené slovinské party Marko Popadic.

Další zápas čeká děčínské Válečníky už v sobotu, kdy hrají zápas 7. kola Národní basketbalové ligy v Brně.