Při první štaci si udělal skvělé jméno, diváky náramně bavil a vysloužil si také přezdívku Letec. Teď před ním stojí výzva číslo dvě. Má nahradit krajana Johna Ofoegbu, jenž kvůli zranění kolena musel děčínskou misi předčasně ukončit.

„Už u nás trénuje, jsme rádi, že jsme se poměrně rychle dohodli, nyní už dolaďujeme pouze detaily,“ potvrdil velký návrat třicetiletého borce, který českou NBL hrál také v Novém Jičíně a loni v Pardubicích, děčínský manažer Lukáš Houser.

Williams zažil rušné vánoční svátky.

V prosinci podstoupil testy v druhé bundeslize, za Bayern Mnichov sehrál i tři zápasy, a protože v nich o svých kvalitách přesvědčil, dostal od bavorského klubu konkrétní nabídku.

„Už jsem se v Mnichově viděl, ale těsně před podpisem mi zavolal manažer, že bych se mohl vrátit do Děčína. To pro mě byla jasná volba jedna. Znám trenéra Budínského, hráče, klub i soutěž. Proto jsem dal nabídce z NBL přednost a jsem rád, že to takhle dopadlo,“ uvedl navrátilec Tarvis Williams, který by měl nastoupit již v sobotním domácím utkání proti libereckým Kondorům.

Radost z rozšíření kádru měl i děčínský kouč Pavel Budínský. „Jsem rád, že jsme doplnili tým, a že máme zase čtyři pivoty. Tarvise navíc známe, po herní i lidské stránce. Ve hře bylo více variant, jednali jsme s několika hráči, ale nakonec jsme se rozhodli pro Tarvise. Byl volbou číslo jedna. Nechceme jít do rizika a na nějakou mega hvězdu jsme ani neměli peníze,“ uvedl děčínský trenér.

Děčínu se v poslední době daří. Po sérii výher nad Kolínem, v Opavě, nad Nymburkem a na palubovce USK Praha si upevnil v tabulce NBL třetí příčku.

„Chystáme se na další náročné zápasy. V sobotu nás čeká derby s Libercem a pak Nový Jičín,“ dodal kouč Budínský s tím, že další změny v kádru nejsou aktuální.