Národní basketbalová liga teprve graduje a přestup léta české nejvyšší soutěže už je na světě. Americký rozehrávač Patrick Pope opouští chomutovského nováčka a v nadcházející sezoně posílí jiný klub ze severu Čech BK Děčín!„Je jasné, že ho po skvělé sezoně neudržíme. Má o něj zájem celá řada klubů, ale podle mých informací už se dohodl a podepisuje smlouvu v Děčíně," řekl manažer chomutovských Levhartů Martin Řápek.

Pope zazářil na české basketbalové scéně jako kometa. S průměrem 19,46 bodu na zápas (ani v jednom utkání nezaznamenal méně než 11 bodů) se 30letý americký borec na pozici jedna stal druhým nejlepším střelcem a sedmým nejužitečnějším hráčem ligy. V průměru hrál 36 minut na zápas a byl jejím nejvytíženějším mužem. Společně s Levellem Sandersem by měl v dresu děčínských Válečníků vytvořit silný tandem.

Přesun skvělého snajpra potvrdil i zdroj z vedení děčínského klubu, který je o dění velmi dobře informován. BK Děčín chystá tiskovou konferenci, kde bude Pope i další nové tváře pro nadcházející sezonu představeny.

„Změny v kádru nyní rozhodně nechci komentovat, momentálně jsme se soustředili na semifinálovou sérii s Prostějovem," prohlásil děčínský generální manažer Lukáš Houser.

A ani pokračování dalšího amerického hráče na pozice 1 a 2 Roberta Löweryho v chomutovském týmu není vůbec jisté. „Oba si u nás udělali výborné jméno, je logické, že je o ně zájem enormní," potvrdil Řápek, jehož tým se v úspěšné nováčkovské sezoně dostal až do předkola play off.

Vedení Levhartů nyní řeší rozpočet na novou sezonu. „Pokud finance seženeme, budeme MNBL hrát. Pokud ne, tak se uvidí. Nyní mám ohledně financí jednání, jasno bude asi za tři týdny. Byla by škoda, kdyby u nás po roce liga končila, protože Chomutov je tradiční basketbalové město. Vše ale záleží na penězích," uvedl Řápek s tím, že v týmu by měli pokračovat Hanzlík, Jakeš, Staněk, Štěpánek a Hemmy. S ostatními hráči o kontraktech jedná.

„Osu týmu chceme po úspěšné sezoně udržet. Uvidíme, jak to bude například s Krakovičem, který je hráčem Prostějova," dodal manažer Levhartů.